Familievriendelijk Thailand: van speelparadijzen tot tropische eilanden

Phuket, Thailand

Een verre reis maken met kinderen? Thailand is de perfecte familievriendelijke bestemming! Van heerlijke stranden tot een divers landschap en een aangenaam klimaat. Met kindvriendelijke resorts, tal van activiteiten en goede voorzieningen: Thailand heeft alles voor een geweldige gezinsvakantie. Het land is makkelijk bereisbaar, veilig en de vriendelijke Thaise bevolking ontvangt kinderen met open armen. Dus waar wacht je nog op? Pak de koffers en ga op avontuur met het hele gezin in het land van de tuktuks, tempels en bountystranden!

Thailand is enorm veelzijdig. Kies voor een culturele vakantie met tempelbezoeken en heerlijk lokaal eten in de adembenemend mooie groene berglandschappen van Noord Thailand. Ontdek het bruisende stadse leven in Bangkok of kom volledig tot rust op een van de prachtige tropische eilanden in het zuiden. Het kan allemaal.

Van speelparadijzen in Bangkok tot relaxte parkjes in Chiang Mai

Wanneer je naar Thailand reist, kom je in de meeste gevallen aan in Bangkok. Ondanks dat deze stad druk en hectisch lijkt, biedt Bangkok voldoende faciliteiten en activiteiten voor jonge wereldreizigers. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Sea Life Bangkok, het grootste aquarium van Zuidoost-Azië. Ga een middagje naar de indoor speeltuin Funarium of breng de dag door met het hele gezin in de Dusit Zoo. Vanuit Bangkok reis je makkelijk door naar het bergachtige noorden van Thailand. Chiang Mai en Chiang Rai zijn prachtige, relaxte steden waar je het traditionele Thailand leert kennen. Naast de vele tempels zijn hier ook veel parken en speeltuintjes en zijn er ’s avonds genoeg heerlijke Thaise restaurants te vinden waar rekening wordt gehouden met de kleintjes.

Een ontspannen familievakantie

Thailand heeft tal van prachtige tropische eilanden die zich perfect lenen voor een ontspannen familievakantie. Koh Samui ontvangt kinderen met open armen met brede, rustige stranden waar ze eindeloos kunnen spelen en zwemmen. Mochten ze klaar zijn met al het zand, dan is er in het binnenland ook voldoende te beleven. Een wandeling naar spectaculaire watervallen bijvoorbeeld of een bezoekje aan een vlindertuin. Of zelfs een bioscoopbezoek. Voor ouders zijn er heerlijke spa’s, leuke bars en toprestaurants.

Koh Lanta is ook zo’n bestemming, met de fijnste hotels en resorts, heerlijke stranden en tal van activiteiten. Daarbij is Phuket ook een echte gezinsbestemming met de mooiste resorts die speciaal zijn ingericht voor kinderen. Perfect voor als je ontspannen wil genieten van zon, zee en strand. Familievriendelijk Thailand is vanuit Nederland uitstekend bereikbaar met verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Meer weten? Surf voor meer informatie over Thailand en de duurzame reisopties www.tourismthailand.org.

Afbeelding: Phuket, Pixabay.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.