Exotische Foodhall World of Food in Amsterdam klaar voor de start

World of Food

Het bijzondere horecaconcept World of Food is officieel als coöperatie van start gegaan. Foodcourtondernemers en de Coöperatie ondertekenden 19 maart de contracten die een feit maken van de exotische foodhall in Amsterdam Zuidoost.

Het is een eerste mijlpaal van een project dat startende food ondernemers uit Amsterdam Zuidoost verenigt. Eind mei gaat de foodhall open en zullen de geuren van talloze wereldgerechten de ruimte van World of Food vullen.

De wereldkeukens van Zuidoost

Al jaren stond hij leeg: de parkeergarage Develstein in Amsterdam Zuidoost. Maar binnenkort zal de garage het toneel zijn van het horecaconcept ‘World of Food’. Een plek waar gevestigde en startende ondernemers de handen ineen slaan om een foodhall neer te zetten, zoals hij er nog niet was. World of Food wordt een plek waar streetfood van over de gehele wereld wordt bereid door mensen die het koken ervan nog van hun ouders hebben geleerd; startende ondernemers die hun ondernemersvaardigheden verder willen ontwikkelen. De entrepreneurs komen vrijwel zonder uitzondering uit Amsterdam Zuidoost, dat met zijn 140 verschillende nationaliteiten een goede vertegenwoordiging biedt van de keukens van de wereld. De internationale smaakmakers zullen de binnenkant van de foodhall voor hun rekening nemen, de buitenring wordt bevolkt door gevestigde foodketens en restaurants.

Samen werken aan succes

Het plan voor de ongebruikte parkeergarage lag al jaren op de plank, maar pas recent sloegen het Stadsdeel Amsterdam Zuidoost en projectontwikkelaar Lingotto de handen ineen. Het doel was een uniek horecaconcept. De ondernemers die zich vestigen, hebben een belangrijke rol in het project. Zij zijn verenigd in een coöperatie die samen met de gevestigde bedrijven van de buitenring om tafel gaat zitten om zaken als schoonmaak en beveiliging te bespreken. Martijn Bakker namens de betrokken projectontwikkelaar Lingotto, specialist in bijzondere projecten: ‘Het doel is dat de ondernemers zichzelf uiteindelijk kunnen bedruipen. Samen moeten zij een succes maken van World of Food, want daar vaart uiteindelijk iedereen wel bij. Door ze nauw samen te laten werken, leren ze van elkaar en van de grotere bedrijven. Het is een kans om mensen uit Zuidoost hun culinaire kwaliteiten én hun ondernemerschap te laten ontwikkelen.’

De Ghanese Sarah Bawuah begint in World of Foods een mini-restaurant waar ze onder meer fufu zal gaan bereiden, zoals haar oma het ook al deed. ‘Het is spannend, want ik werkte de afgelopen jaren alleen als cateraar. Nu krijg ik een eigen restaurant waarbij ik samen met andere collega’s bezoekers een culinaire wereldreis aanbied.’

Wereldkeukens

Stadsdeel Amsterdam Zuidoost is blij met het project, portefeuillehouder Economie Urwin Vyent: ‘World of Food maakt de veelal verborgen culinaire talenten uit het stadsdeel zichtbaar. We bieden hen een springplank om in een professionele omgeving hun gerechten aan te bieden. Daarnaast sluit dit concept prima aan bij de ontwikkeling in de buurt met haar vele nieuwe bewoners. De honderden studenten van de Spinozacampus bijvoorbeeld kunnen straks op loopafstand de wereldkeuken proeven die dit stadsdeel te bieden heeft.’

Over het wel een wee van de ondernemers van World of Food wordt een zesdelige televisieserie gemaakt die vanaf mei op zondagmiddag wordt uitgezonden bij de NTR.

Overige informatie

Locatie: Develstein 100 (centraal in Stadsdeel Zuidoost en dichtbij Amsterdam Arena)
Website: www.worldoffoodamsterdam.nl

Afbeelding: Alle ondernemers tezamen, credits George Maas.

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.