EmigratieBeurs 2018 – met 1 miljoen banen

Emigratiebeurs

Op 10 en 11 februari verleiden een recordaantal exposanten uit alle werelddelen de ruim 11.000 bezoekers van de EmigratieBeurs in Expo Houten met een baan. Vaak direct beschikbaar, inclusief verhuisvergoeding en garantie van woning en scholing.

Bijvoorbeeld in Zweden wordt technisch personeel gezocht en er zijn een dertigtal ziekenhuizen wereldwijd die medische specialisten en verpleegkundigen zoeken. Maar ook leraren, horecapersoneel, vrachtwagenchauffeurs, IT’ers en zelfs verkeersvliegers worden gezocht.

Nederlandse arbeidskrachten gewild in Europa

De aantrekkende economieën en vergrijzing creëren grote arbeidstekorten in Europa, die toenemend worden opgevuld met Nederlandse arbeidskrachten. Gewild vanwege hun hoge opleiding, talenkennis, flexibiliteit en ondernemingszin. Dit blijkt uit onderzoek van de EmigratieBeurs.

Dat de economie aantrekt, blijkt uit het dalende werkloosheidscijfer binnen de EU van 10,2 procent (2014) naar 7,7 procent. Nederland kent een sterk dalende werkloosheid van 7,4 procent (2014) naar 4,9 procent. En in Duitsland – de banen kampioen van de EU – daalde het werkloosheidscijfer van 5 procent (2014) naar 3,8 procent. De toenemende vergrijzing blijkt uit het stijgende percentage 65plussers. In 10 jaar is die in Nederland gestegen van 15% (2007) naar 19% van de bevolking in 2017. Een sterk toenemende vergrijzing is een trend die met name in Noord Europa zich voltrekt (Duitsland 22% en Zweden 21%).

‘War on Talent’

Om te voldoen aan de toenemende vraag naar banen binnen de EU, trekken steeds meer internationale bedrijven aan Nederlandse arbeidskrachten. Het resultaat is een ‘War on Talent’ tussen de verschillende EU landen. Scholing en omscholing in de vestigingslanden blijken te weinig effectief.

Emigratie uit Nederland in 10 jaar met 28% gestegen

De emigratie vanuit Nederland is in 10 jaar met 28% gestegen van 122.576 (2007) naar 156.950 (2017) per jaar. Belangrijkste redenen blijken avontuur, zoektocht naar rust, ruimte en een natuurlijke omgeving voor de kinderen, weg van de files, criminaliteit en de ‘hufter‘ mentaliteit in Nederland.

De beurs bezoeken? Kijk dan voor meer informatie op www.emigratiebeurs.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.