Embassy Festival 2016: ontdekkingsreis door meer dan 25 landen

Embassy Festival

Komende zaterdag 3 september vindt op de Lange Voorhout in Den Haag de vierde editie van het Embassy Festival plaats. Het Embassy Festival biedt bezoekers een ontdekkingsreis door meer dan 25 landen. Een innovatief muzikaal programma met pop, jazz, folk en klassieke muziek. Maar ook culinaire hoogstandjes, theater, literatuur, kunst en activiteiten van alle uithoeken van de wereld passeren de revue.

Het is niet verwonderlijk dat het Embassy Festival zich in Den Haag afspeelt. Immers, deze politieke stad huisde in 2012 al 115 buitenlandse ambassades. Het festival wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Afdeling Internationale Zaken en de vele ambassades van de stad en werpt licht op de verschillende culturen die in deze Nederlandse internationale stad wonen.

Muziek, eten en cultuur

Prikkel je zintuigen middels internationale muziek, keuken en cultuur met een gevarieerd gratis programma, geschikt voor alle leeftijden.

Onder meer Lachey Doley (Australië), Hudson Taylor (Ierland), Akua Naru (USA), Shishani (Namibië) en Sindicato Sonico (Mexico) treden op. Maar het Embassy Festival zou zichzelf niet zijn als het geen variatie aan podia zou bieden. Zo zingt op het Classical Stage de sopraan Elodie Fonnard (Frankrijk) de sterren van de hemel en spelen pianiste Eva Szalai (Hongarije), en violisten Paula Perez en Alma Barroca (Spanje, Italië, Nederland) klassieke stukken van Liszt, Bartók, Vivaldi en Corelli. Kinderen gaan helemaal uit hun dak bij de Kids Compound en jijzelf ontdekt de wereld op de internationale markt.

Singer songwriter Levi Silvanie (CUR) sluit het festival af met een optreden om 19:30 uur.

Ambassades

Deelnemende ambassades op Embassy Festival 2016 zijn: Australië, Armenië, Azerbeidzjan, Bangladesh, Bolivia, China, Colombia, Costa Rica, Curacao, Cyprus, Tsjechië, Dominicaanse Republiek, Egypte, Frankrijk, Georgië, Guatemala, Haïti, Hongarije, Ierland, India, Indonesië, Kazachstan, Kenia, Maleisië, Mexico, Nepal, Oekraïne, de Palestijnse Mission, Panama, Peru, Filippijnen, Polen, Rusland, Rwanda, Saudi-Arabië, Slowakije, Slovenië, Soedan, Thailand, Turkije, Verenigde Staten, Vietnam en Zuid-Afrika.

Thailand

Strand ThailandOnder meer Thailand is vertegenwoordigd. Bezoekers kunnen zich voor één dag in het land van de glimlach wanen en genieten van de Thaise cultuur. Naast het paviljoen vol met traditionele producten is er een uitgebreid cultureel programma met dans en muziek.

De hele dag worden de Thaise cultuur en tradities gevierd met een groot aanbod aan Thaise producten. Er zijn leuke Thaise gadgets verkrijgbaar en verschillende traditionele dansoptredens en demonstraties voor de ultieme Thailand-ervaring doen de ronde. Een mooie manier om kennis te maken met Thailand en je te wanen in het land van de glimlach.

Het festival is gratis toegankelijk en geopend van 12.00-20.00 uur. Bezoek voor meer informatie www.embassyfestival.com.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.