Egyptische streetart kunstenaar Ammar Abo Bakr maakt groot kunstwerk op Bijlmerflat Amsterdam

Ammar Abo Bakr, Damietta – Egypt 2017

Het is voor het eerst dat een Egyptische streetart kunstenaar een grote muur op een Bijlmerflat zal opsieren met een kunstwerk. Ammar Abo Bakr beschildert tussen 9 en 26 april de kopgevel van de Bijlmerflat Hakfort in de H-buurt met een eigentijds werk. De beschildering vindt plaats in het kader van het Urban Art Festival Amsterdam dat in oktober 2017 van start ging met een streetart expositie in Roest en wordt onderdeel van de R.U.A. Street Art Tour die langs alle kunstwerken in de Bijlmer leidt.

App

Op 21 april is de opening van het kunstwerk op de muur van Hakfort in de H- buurt in Amsterdam Zuidoost. Ook op deze dag gaat de R.U.A. Street Art Tour App live. Met de app kun je de streetart tour in de Bijlmer lopen onder begeleiding van een virtuele gids. In de app is achtergrond informatie te vinden over de Bijlmer, de kunst, de kunstenaars en het project. In het kader van het jubileumjaar 50 jaar Bijlmer een feestelijke lancering.

Streetart uit Egypte

Ammar Abo Bakr is een Egyptische streetart kunstenaar uit Luxor. Ammar’s kunst combineert Egyptische thema’s van Koptische, sufi, oude Egyptische en hedendaagse kunst. Zijn faam ontleent hij aan zijn streetart die ten tijde van de censuur in de Egyptische Revolutie als functie had de bevolking te informeren en gesneuvelden te herdenken.

Op 21 april wordt er om 14 uur verzameld in café Oma Ietje, Heesterveld 3, 1102 SB te Amsterdam.

R.U.A.

Veel van de kunstwerken in de Bijlmer zijn gemaakt door Braziliaanse kunstenaars. Reflexo Urban Art (R.U.A.), de organisatie achter de kunstwerken in de Bijlmer, wil met de kunstwerken kleur brengen in de grijze massa van de gebouwen in de Bijlmer en het imago van de wijk verbeteren. Reflexo Urban Art is een internationaal Streetart Platform. Ze gelooft dat toegang tot kunst in de openbare ruimte bijdraagt aan harmonie in de samenleving.

9 – 26 April Hakfort muurschildering in wording; vrij te bezichtigen.
Zaterdag 21 April – Officiële opening kunstwerk + Lancering R.U.A. app. Om 14.00 uur wordt er verzameld in café Oma Ietje, Heesterveld 3, 1102 SB te Amsterdam.

Meer informatie over streetart in de Blijmer, vind je op www.rua-art.org.

Afbeelding: Ammar Abo Bakr, Damietta – Egypt 2017.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.