Eeuwenoude geheimen langs Moche Route in Peru

Keramiek van de Mochica langs de Moche Route

De Inca’s zijn met Machu Picchu verantwoordelijk voor de bekendste cultuurschat van Peru. Toch hebben ook andere beschavingen hun sporen achtergelaten in het land. De overblijfselen van de Mochica in het noordwesten van Peru zijn minstens zo interessant. Wie de, bij het grote publiek nog onbekende, Moche Route volgt, komt langs piramides, burchten, opgravingen en musea die laten zien dat hun beschaving één van de meest ontwikkelde ter wereld was. Ontdek de eeuwenoude geheimen van Peru!

Mochica

De Mochica leefden tussen 0 en 750 n. Chr. tussen de koude hooglanden van de Andes en de Peruaanse kust. Pas zo’n dertig jaar geleden zijn de schatten van deze beschaving onder de zandbergen vandaan gekomen. Door het volgen van de Moche Route, tussen Chiclayo en Trujillo, kom je – omgeven door prachtige natuur – meer te weten over de vergeten rituelen, religies en levenswijzen van de Mochica.

De Moche RouteLady of Cao

Eén van de hoogtepunten van de Moche Route is meteen één van de opzienbarendste opgravingen van het land: de mummie Lady of Cao. In de regio La Libertad, zo’n 70 km van Trujillo, werd in 2005 de mummie van deze vrouw van goede afkomst gevonden. De mummie bleek nog in perfecte staat. Haar tatoeages, een spin en een slang, zijn nog zichtbaar op haar armen, voeten en vingers. De huaca (monument) voor haar begrafenis verborg enkele waardevolle schatten. Na deze ontdekking is het Cao museum geopend, dat zeker een bezoek waard is.

De regio is prima bereikbaar. Zowel LATAM Perú als LC Perú onderhouden vliegverbindingen tussen de hoofdstad Lima en Chiclayo.

Voor meer informatie over Peru, bezoek www.peru.travel.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.