Eerst zien dan geloven

Eerst zien dan geloven

In een Haagse kerk, een hindoetempel en een synagoge verzamelen theatermakers Martijn Klink, Khadija Massaoudi, Els van der Jagt en fotograaf Johan Nieuwenhuize verhalen over religie, rituelen en gemeenschappen. De verhalen vormen een reeks theatervoorstellingen in de gebedshuizen. Het Nationale Theater (voorheen het Nationale Toneel) en NTjong presenteren in februari en mei Eerst zien dan geloven.

Eerst zien dan geloven: de kerk

[pullquote]“Waar geloof jij in? En hoe doe je dat?[/pullquote]

Theatermaker Martijn Klink trapt de reeks Eerst zien dan geloven af in buurt-en-kerkhuis Bethel in de Thomas Schwenckestraat in Den Haag. In Bethel vinden verschillende geloofsgemeenschappen hun plek. Martijn verspreidde kaarten door de buurt met de vragen: Waar geloof jij in? En hoe doe je dat? Al 80 buurtbewoners gaven de meest uiteenlopende antwoorden. Met deze antwoorden maakt hij een theatervoorstelling die start als optocht door de buurt en eindigt in de kapel van Bethel.

Eerst zien dan geloven: de kerk is te zien in Buurt-en-kerkhuis Bethel op de Thomas Schwenckestraat 30 in Den Haag op de volgende data:

Do 2 februari 2017 20:00 uur
Za 4 februari 2017 15:00 uur
Zo 5 februari 2017 15:00 uur
Do 9 februari 2017 20:00 uur
Za 11 februari 2017 20:00 uur
Zo 12 februari 2017 15:00 uur

Reeks voorstellingen

Van 10 t/m 19 mei speelt de tweede voorstelling uit de reeks in Hindoecentrum Sewa Dhaam in Laak. Direct gevolgd door een voorstelling met de verhalen van de synagoge van de Liberaal Joodse Gemeente aan de Prinsessegracht (20 t/m 22 mei). Tenslotte is de foto-installatie van Johan Nieuwenhuize middelpunt van een theatrale afsluiting in Theater aan het Spui op zaterdag 10 juni. Hier komen alle verhalen samen wordt de reeks feestelijk afgesloten.

Kaarten van  7,- zijn te koop via Theater aan het Spui: theateraanhetspui.nl / (070) 346 52 72. Daarnaast zijn er ook kaarten te koop in buurt-en-kerkhuis Bethel. Voor meer informatie over deze reeks voorstellingen, bezoek je www.nationaletoneel.nl.

Afbeelding: ©2016 Johan Nieuwenhuize.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.