Een ‘Big Five’ van de meest duurzame activiteiten in Kenia

duurzame activiteiten in Kenia

Kenya Tourist Board streeft ernaar dat Kenia het meest duurzame Afrikaanse land wordt. Er worden innovatieve manieren ingezet om omgeving en lokale culturen te beschermen. Door de aandacht die de Kenianen zelf voor dit onderwerp hebben, wordt de bijdrage aan meer bewustzijn van de mogelijkheden van duurzaamheid steeds groter. Hier volgt een ‘Big Five’ van de meest duurzame activiteiten in Kenia.

Ontmoet de locals

Duurzaamheid heeft niet alleen betrekking op het milieu; het steunen van de lokale bevolking valt ook onder dit thema. Aan de voet van de Kilimanjaro krijg je onder begeleiding van de gastvrije bevolking meer uitleg over het leven van Keniaanse boeren tijdens een tocht over bananenplantages en koffieboerderijen. Inkomsten van de excursies en overnachtingen bij de boeren, worden gebruikt om sociale projecten te ondersteunen.

Eco Safari

Een safari in Kenia is bijna niet weg te denken tijdens een vakantie in dit land. Ook hier zijn duurzame versies van, zoals georganiseerd door Kenya Eco Safaris. Door heel Kenia worden gasten ondergebracht in speciale eco-lodges en -kampen waar ze informatie krijgen over hoe mensen met hun energieverbruik omgaan en hoe dit te verbeteren is. Opbrengsten gaan naar milieubehoud en Community Development waarmee allerlei projecten, uitgevoerd door lokale groepen en organisaties, ondersteund worden.

Naibor Camps

Bij het Masai Mara natuurreservaat kunnen reizigers terecht voor een duurzaam onderdeel van hun reis. Naibor Camps is een kamp gericht op luxe, maar doet daarnaast ook aan behoud van wild en natuur. Ze betrekken de lokale Masai en andere lokale bevolking direct bij projecten. Onder andere sociale ontwikkelingsprojecten in de gemeenschap, gezondheid en educatie worden dankzij een directe bijdrage ondersteund.

Mt. Longonot Adventures

De ‘Mt. Longonot gidsen en dragers jeugdvereniging’, lid van Eco Tourism Kenya, is actief betrokken bij duurzame projecten. De vereniging helpt jongeren zelfstandig te leren werken en steunt met de opbrengsten ook de schooleducatie van deze jongeren. Gespecialiseerd in unieke natuurwandelingen, rotsklimmen, vogelspotten en andere activiteiten, is dit een bijzondere manier om het gebied te leren kennen.

Stichting4Life excursie

Met gidsen de plaatselijke sfeer proeven kan op nog meer plekken, zo ook in de hoofdstad Nairobi. Tijdens een culturele wandeling krijg je naast een indruk van de mensen die er wonen, ook een indruk van het leven in een sloppenwijk door langs te gaan bij plaatselijke bedrijfjes, scholen en bij mensen thuis in deze wijken. Met de excursie van Stichting4life steun je de werkgelegenheid en Fair Trade in deze regio.

Voor algemene informatie ter voorbereiding op een vakantie naar Kenia, surf naar www.magicalkenya.com.

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.