Nederlander reist graag duurzaam, maar vindt het te duur

Nederlanders reizen steeds vaker bewust en duurzaam, maar vinden het een dure aangelegenheid. Met name jongeren, blijkt uit onderzoek van reisplatform Getaway Travel onder ruim 4.600 reizigers. Ruim 44% vindt geld besteden aan duurzaam reizen een grote uitgave. Toch is bijna de helft van de respondenten de afgelopen 2 jaar duurzamer en bewuster gaan reizen.

Naast het prijskaartje, vinden veel reizigers dat reisorganisaties niet transparant genoeg zijn over hoe oprecht duurzaam de reis is en waar exact aan wordt bijgedragen. Deze verwarring is precies de reden waarom reizigers (ruim 32%) een duurzame reis niet overwegen. Het gaat hierbij om vier duurzame pijlers: (1) dierenwelzijn en natuurbehoud, (2) behoud van de lokale cultuur, (3) CO2-uitstoot en milieuvervuiling en (4) armoedebestrijding.

Dierenwelzijn en cultuurbehoud

Opvallend genoeg vindt 39% van de reizigers, van de vier pijlers dierenwelzijn en natuurbehoud veruit het belangrijkste. Net zoals behoud van de lokale cultuur (29%), vinden met name jonge reizigers van 18 tot 34 jaar. Aan het verminderen van CO2-uitstoot en milieuvervuiling (23%) en ook aan armoedebestrijding wordt minder waarde gehecht (9%).

Deel je reiservaring en doe iets terug voor de aarde

Het delen van je bewuste reiservaring draagt bij aan duurzaam reizen. Vandaag de dag levert dat nog meer op. Door op Getaway Travel reisverhalen, reviews en foto’s te uploaden, sparen reizigers donaties (schepjes). Deze donaties worden door Getaway Travel verzilverd en gedoneerd aan Justdiggit van de Naga Foundation. In gebieden waar droogte en armoede zwaar drukken op overlevingskansen van mensen, landbouw en economische groei, houdt Justdiggit de grond gezond en draagt bij en aan de kwaliteit van leven.

Over Getaway Travel

Reisplatform Getaway Travel werkt al jaren aan het bewustmaken van reizigers. Deel ook je duurzame reiservaring op www.getawaytravel.nl. Op vrijdag 22 april kondigde Getaway in Amsterdam officieel haar samenwerking aan met de Naga Foundation met wie zij een bijdrage leveren aan het project Justdiggit. Betrokken ambassadeurs zijn onder meer Floortje Dessing, Desmund Tutu en Andre Kuipers.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.