Dubai: Ontdek wat ‘The City of Gold’ allemaal te bieden heeft

Dubai

Ver weg, maar liever eens wat luxer? Ga eens naar het zonnige Dubai! Hierbij vier redenen waarom ‘The City of Gold’ jouw volgende bestemming zou moeten zijn.

De zon

Dubai biedt het hele jaar door een aangename temperatuur met zon, maar onze winter is toch wel de beste tijd om de stad te bezoeken. De temperaturen in februari en maart schommelen gemiddeld rond de 25 graden Celsius met een zeer kleine kans op neerslag. Vul je koffer met strandkleding en geniet van de zes openbare stranden van Dubai die uitgerust zijn met de beste café’s en restaurants.2

Shoppen en skiën

Elke denkbare winkel is te vinden in Dubai. Dubai bezit over twee enorme winkelcentra, The Dubai Mall en de Mall of Emirates. The Dubai Mall is het grootste winkelcentrum ter wereld, met ruim 1200 winkels verspreid over vier verdiepingen. Als je moe begint te raken van al dat winkelen, kun je relaxen op één van de terrassen met een prachtig uitzicht op de Burj Khalifa en genieten van de grootste watershow ter wereld: the Dubai Fountain. Mocht je het koude weer toch een beetje missen – Dubai heeft het antwoord, want je kunt zelfs indoor skiën in de Mall of Emirates!

On top of the world

Bezoek het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa. Ervaar een gevoel van onoverwinnelijkheid, terwijl het uitzicht op de stad op de 148e verdieping van het 828 meter hoge gebouw je verwondert. Koop je kaartje van tevoren en maak de camera klaar voor een onvergetelijke ervaring!

Culturele Souks

Slenter door de warme en oude souks en onderhandel over de beste specerijen van de hoogste kwaliteit. Bezoek de Gold Souk of Spice Souk om een authentieke, Arabische ervaring te beleven en een glimp van het oude Dubai te krijgen!

Dankzij Emirates weten we wat meer over zonnig Dubai. Emirates heeft drie dagelijkse vluchten van Amsterdam naar Dubai, waarmee reizigers een directe reis naar de kosmopolitische stad en daarbuiten wordt aangeboden. Voor meer informatie over het boeken van vluchten, ga naar www.emirates.com/nl.

Afbeelding: Pixabay.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.