Droom weg bij de paradijselijke stranden van Bahia, Brazilië

Bahia

Hippie chique dorpen, zandstranden, walvissen en wuivende palmbomen: dat is Bahia!

In Nederland laat de zon zich voorzichtig wat vaker zien, maar wist je dat de thermometer in Bahia het hele jaar door zomerse temperaturen aangeeft? Dat maakt deze staat in Brazilië de ultieme bestemming om de zon te proeven en daarbij parels van stranden aan te doen. Hier onze aanraders uit de selectie van Embratur, het Nationale Verkeersbureau van Brazilië, die een selectie heeft gemaakt van de mooiste plekjes van Bahia.

Bahia telt talloze zandstranden, waaronder één van de parels van Brazilië: Espelho Beach. Bovendien is Bahia een paradijs voor surfers en is de originele Bahia-cultuur nog in Itacaré te bespeuren.

Trancoso

Trancoso is een voormalig jetset plaatsje dat populair werd bij hippies in de jaren ’70. Hier vind je de fantastische combinatie van laidback invloeden en pure luxe. Trancoso staat bekend om haar witte- en verlaten zandstranden. De meeste stranden worden beschermd door riffen en vormen bij laagtij natuurlijke zwembaden.

Inns Espelho Beach
Tussen Trancose en Caravaí ligt de absolute parel van Bahia: Espelho beach. Geniet van het uitzicht op comfortabele loungebedden en maak kennis met de lokale gerechten in een van de vele restaurants direct aan het strand.

Itacaré

BahiaItacaré is een klein stadje ten zuiden van Salvador en populair onder surfliefhebbers, wandelaars en eco-toeristen. Hier vind je een origineel stukje Bahia-cultuur, omlijst door prachtige baaien en mooie stranden.

Engenhoca Beach
Een wandeling van 20 minuten vanaf Itacaré door dichtbegroeid regenwoud brengt je op een wel heel bijzondere paradijselijke plek: Engenhoca Beach. Deze hidden gem is omgeven door palmbomen en tropisch regenwoud en staat bekend om haar hoge golven. Een echte surfspot dus!

Jeribucaçu Beach
Dit strand biedt veel privacy en is een nog onontdekte plek door toeristen. Hier vind je goede golven en rust. Tijd voor actie? Neem dan een frisse duik in de nabijgelegen natuurlijke lagunes. Het is ook mogelijk om vanuit Jeribucaçu Beach met een gids een tocht door de mangrove te maken en een bezoek te brengen aan de waterval Usina.

Meer informatie?

Voor meer informatie surf dan naar www.visitbrasil.com.
Instagram: @visitbrasil
Twitter: www.twitter.com/visitbrasil

Afbeelding: Strand van Itacaré

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.