Driving Miss Daisy

Toneelstuk Driving Miss Daisy

Anne Wil Blankers is dit najaar samen met Edwin Jonker en Iwan Walhain te zien in het toneelstuk Driving Miss Daisy van Alfred Uhry. Een hartverwarmend verhaal over trots, veranderende tijden en de transformerende kracht van vriendschap.

Huidskleur en achtergrond

Nadat Miss Daisy haar auto total loss rijdt, besluit haar zoon Boolie Werthan (Iwan Walhain) een chauffeur voor haar in dienst te nemen: Hoke Coleburn (Edwin Jonker). Tot afgrijzen van Miss Daisy die niet zit te wachten op iemand die niet alleen van geloof en afkomst anders is, maar ook van huidskleur.

In de beschutte vier vierkante meter van de auto worden hun verschillen geleidelijk minder voelbaar en ontstaat er tussen de koppige dame en haar chauffeur een bijzondere vriendschap, die uiteindelijk belangrijker blijkt dan huidskleur en achtergrond. Samen banen Miss Daisy en Hoke zich een weg tussen vooroordelen, rascisme en ouder worden.

Pulitzer en Oscars

In 1988 won Driving Miss Daisy de Pulitzer Price voor Beste Drama. De verfilming ontving 3 Oscars. Het is de eerste keer dat dit toneelstuk in de Nederlandse theaters is te zien. Miss Daisy is een rol waar Anne Wil Blankers graag mee aan de slag gaat: ‘Ik voel me vereerd om deze prachtrol in zo’n sterk stuk te mogen spelen. Ik verheug me er enorm op om weer in het theater te staan.’ 

Driving Miss Daisy is van 21 september t/m 28 december 2018 te zien in de Nederlandse theaters. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het theater of via de Nationale Theaterkassa

Afbeelding: Anne Wil Blankers in Driving Miss Daisy © Mark Engelen.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.