Doula app helpt vrouwen wereldwijd bevallen

Doula app

De Doula app is dé bevallingscoach die vrouwen wereldwijd door de bevalling heen coacht en puft. Begin 2014 werd de app in Nederland gelanceerd voor iPhone. Naast coaching tijdens en na de weeën bevat Doula ook verschillende soorten muziek, een weeëntimer met grafiek en een ademhalingbegeleidingsknop.

De app breidt uit naar Android en is beschikbaar in vijf extra talen: Engels, Spaans, Marokkaans, Turks en Duits.

Doula bevallingscoach

De Doula app loodst de vrouw en haar partner op een rustige en liefdevolle manier door de eerste uren van de bevalling. Vaak worden hoogzwangere op dat moment alleen gelaten door verloskundigen omdat het ‘nog niet zo ver’ is. Ook in ziekenhuizen liggen vrouwen vaak uren zonder professionele begeleiding hun weeën weg te puffen. Veel gebruikers van de app vinden het prettig en rustgevend om op dat moment de stem van een ervaren verloskundige te horen.

Internationaal

Vijf native speakers die verloskundige of Doula zijn, hebben de app in eigen taal ingesproken. Het vertalen van wat er tijdens een bevalling gezegd wordt, is zo cultuur- en taalspecifiek dat de coaching van de app opnieuw geschreven en ingesproken is. Met als resultaat dat nu meer dan de helft van alle vrouwen wereldwijd kunnen bevallen, terwijl zij liefdevol toegesproken worden via een smartphone. En op termijn worden er nog meer talen in de app op genomen. Daarbij wordt nadrukkelijk gekeken naar Russische en Aziatische uitbreiding.

Meer informatie?

Doula is gratis te downloaden en is nu beschikbaar voor Apple en Android devices. De applicatie is ontwikkeld door DTT Multimedia, die eerder apps verzorgde voor o.a. ING, FOX Sports, De Lotto, KPMG en de Rijksoverheid.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.