Doopplaats van Jezus toegevoegd aan UNESCO Werelderfgoedlijst

Doopplaats van Jezus
Origineel © 2015 TMC, All rights reserved

Jordanië is een plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst rijker! Bethanië over de Jordaan, beter bekend als de doopplaats van Jezus, is de vijfde toevoeging  op de werelderfgoedlijst van Jordanië.

Tijdens een vergadering van het World Heritage Committee in het Duitse Bonn zijn alle nominaties besproken. Er zijn 24 nieuwe locaties toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst, waaronder de doopplaats van Jezus, zo’n 40 kilometer ten westen van Amman.

Doopplaats van Jezus

Volgens de overlevering, doopte Johannes de Doper in deze plaats aan de Jordaanoever.  En waarschijnlijk is Jezus hier gedoopt. Bethanië over de Jordaan maakte deel uit van de vroegchristelijke pelgrimsroute tussen Jeruzalem, de Jordaan en Mount Nebo. Nog steeds komen er jaarlijks honderdduizenden bedevaarders naar deze meer dan 2000 jaar oude plaats. 

Meer informatie?

Meer informatie over de vermoedelijke doopplaats van Jezus? Ga dan naar international.visitjordan.com. Op de hoogte blijven van reisnieuws over Jordaniē? Volg dan de accounts op Twitter, Facebook, Pinterest, Youtube en Instagram van Visit Jordan.

Afbeelding: Origineel © 2015 TMC, All rights reserved.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.