Don’t Hit Mama presenteert ASIAN PERSUASION #1: dansvoorstelling over migratie en identiteit

Asian Persuasion #1 van Don't Hit Mama

Op 11, 12 en 13 oktober presenteert Don’t Hit Mama de dans- en fotografievoorstelling Asian Persuasion #1 in Frascati 1 in Amsterdam. Een voorstelling over migratie en identiteit.

Asian Persuasion #1 vindt plaats in een mobiel laboratorium, waar wrijvingen in ons hedendaagse bestaan in beeld, tekst en dans aan de kaak worden gesteld. Specifiek rondom de familiegeschiedenis van Nita Liem, die zelf op het toneel verschijnt. Samen met wat zij beschouwd als haar dansfamilie – een zestal dansers, van jong tot oud van diverse komaf – presenteren zij Javaanse dans en hiphop in verschillende vormen. Allemaal met Aziatische roots.

Asian Persuasion #1

Nita Liem is een Chinese uit Indonesië die op jonge leeftijd met haar ouders naar Nederland komt. De cultuurovergang, en de dubbele migratie drukken een grote stempel op Nita’s dansleven. Ook op de vragen die zij zich stelt als vreemde Nederlander. Haar partner Bart Deuss, met wie zij samen Don’t Hit Mama oprichtte, neemt – gemotiveerd door zijn eigen levensverhaal – dat migrantenbestaan onder de loep. Dat doet hij samen met beeldend kunstenaar Michiel Voet, in het project The Family Portraits. Met die bagage nemen zij deel aan Asian Persuasion #1: Dans ontmoet familieverhalen ontmoet fotografie.

Asian Persuasion #1 van Don't Hit MamaDon’t Hit Mama

Don’t Hit Mama presenteert een performance met dans – een mix van hiphop en traditionele Javaanse hofdans – en met beeldende kunst. Daarmee slaat de dansinstelling van Nita Liem en Bart Deuss een richting in die past bij de tijd waarin we leven en de vragen die deze tijd ons stelt.

Altijd gaat het bij Don’t Hit Mama over wat je beweegt en hoe je beweegt. En ook nu is een blik op de cast voldoende om te zien dat het om een cultureel en dansant zeer divers gezelschap gaat.

Meer weten over dit diverse creatieve gezelschap? Bezoek dan de website van Don’t Hit Mama.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.