Doneer

Heb jij ook een passie voor culturen? En wil je bijdragen aan inzichtelijk maken van kenmerkende elementen van verschillende culturen? Dan wil je ons wellicht waarderen middels een vrijwillige financiële gift.

Je steunt hiermee onafhankelijke journalistiek op het snijvlak van Culturele Antropologie. Je participeert daarmee ook in het verkleinen van de afstand tot ‘de ander’. Want als je bijvoorbeeld meer weet over lichaamsversiering in de wereld, dan snap je wellicht waarom de vrouwen van de Kayan in Myanmar ringen om hun nek dragen. En leer je je mondiale medemens kennen.

Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. We overbruggen de verschillen tussen culturen en verbinden daarmee mensen uit diverse culturele groepen. Juist in deze tijd van polarisatie!

Waardeer je onze inzet? #CelebrateDiversity en steun ons met een vrijwillige gift. Klik hier

Missie

Wereld van Culturen is in 2013 in het leven geroepen om op een laagdrempelige manier kenmerkende elementen van verschillende culturen inzichtelijk te maken. Naast het delen van onze passie voor culturen, willen we met ons magazine verdraagzaamheid tussen verschillende culturele groepen creëren. Immers, als je meer weet over iemands achtergrond, kun je wellicht ook meer begrip opbrengen.

Wie zijn we?

Het redactionele team van Wereld van Culturen bestaat uit zo’n 4 contributors en een hoofdredacteur. Op dit moment doen we alles op vrijwillige basis.

We werken samen met de Antropologen Beroepsvereniging en zijn in 2014 verkozen tot één van de Bikkelprojecten bij Bart de Graaff Foundation. Meer informatie daarover? Lees het hier.

Ambitie

Ons magazine is vrij niche, en toch is het onze ambitie om het magazine te laten groeien. Wereld van Culturen is op dit moment het enige online magazine dat zich richt op wereldculturen en is bovendien gratis en bereikbaar voor iedereen. Want willen we mensen verbinden, moet onze content wel voor iedereen toegankelijk zijn.

Wil jij ook dat we nog meer mensen kunnen inspireren over de culturen die onze wereld rijk is? Spreek dan je financiële waardering uit. Dankjewel!

Close
Lettertype formaat aanpassen
Contrast