Digitale Nacht van de Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling is vanwege het coronavirus afgelast. Daarom komt Stichting Vluchteling nu met een virtueel loopinitiatief, #NVDVgoesdigital. Mensen kunnen in of rondom hun eigen huis lopen en zich op die manier tóch inzetten voor noodhulp aan vluchtelingen waar ook ter wereld.

Stichting Vluchteling lanceerde op donderdag 14 mei de NVDV-app. Met de app kunnen deelnemers thuis en in de eigen woonomgeving kilometers maken en sponsors werven. Ook kun je als deelnemer andere deelnemers op de hoogte houden van de prestaties. Je kunt verrassingen ontgrendelen, zoals een peptalk, een optreden, kunst en nog veel meer. Op deze manier wordt het typische ‘Nacht van de Vluchteling-gevoel’ ook digitaal overgebracht. De afstand, datum en het sponsorbedrag mag iedereen zelf bepalen.

Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling: “Voor zover wij weten, zijn wij de eerste organisatie die een eigen app lanceert ter vervanging van het fysieke evenement. Wij zijn enorm trots dat we dit in zo’n korte tijd voor elkaar hebben gekregen. Stilzitten is – zeker nu – geen optie. Elke stap telt.”

Bekende deelnemers

De vertrouwde ambassadeurs Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra zullen zich de komende periode digitaal gaan inzetten. Ambassadeur Melissa Drost staat ook al in de startblokken: “Ik zou het geweldig vinden als mensen meedoen met de #NVDVgoesdigital. Daag jezelf uit, download die app en kom in actie. Juist nu.”

Digitaal meelopen

De app is te downloaden via de website www.nachtvandevluchteling.nl, via de App Store en de Play Store. Van donderdag 14 mei t/m zaterdag 20 juni kun je meedoen. Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. De actie zal op die dag, samen met alle deelnemers, feestelijk worden afgesloten.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.