‘Dieren’ krijgen gratis toegang tot Museum Volkenkunde op dierendag

Gratis toegang
Nederland, Leiden, 28 juni 2015, GRRR... MACHTIGE DIEREN WERELDWIJD, tentoonstelling Museum Volkenkunde Leiden, opening familietentoonstelling in Museum Volkenkunde, de tentoonstelling is in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden gemaakt. De tentoonstelling loopt van 25 juni 2015 t/m 3 januari 2016. / Nationaal Museum van Wereldculturen NMVW / Rijksmuseum Volkenkunde te Leiden cultuur kind kinderen jeugd jongeren Foto; Peter Hilz /

Op Dierendag, zondag 4 oktober, pakt Museum Volkenkunde in Leiden flink uit voor het hele gezin. Kom je als dier verkleed, dan krijg je gratis toegang tot de familietentoonstelling GRRR… MACHTIGE DIEREN WERELDWIJD! Dus trek die grappige tijgersloffen uit de kast, hijs je voor de gelegenheid weer eens in je Dinopak of zet dat mooie dierenmasker op en kom naar de beestachtig leuke tentoonstelling. Speciaal voor deze feestelijke dag staat bovendien de familievoorstelling ‘De draak die niet kon vuurspuwen’ op het programma.

Theatervoorstelling

Speciaal op Dierendag is er een bijzonder optreden (aanvang 13.00 en 15.00 uur) in het museum. ‘De draak die niet kon vuurspuwen’ is de titel van het meespeelsprookje voor iedereen van 4 tot 104. Alles draait om een levensgrote draak, een mollige dikke Koning uit Vuurland en een probleem: de draak kan niet vuurspuwen. De luisteraars worden door theatraal verteller Wijnand Stomp uitgedaagd om mee te denken over de loop van het verhaal.

Bonte beestenparade

In de familietentoonstelling GRRR… MACHTIGE DIEREN WERELDWIJD staat de bijzondere relatie tussen mensen en dieren centraal en hoe dieren mensen bijstaan tijdens bijzondere fases in een mensenleven. Magische en mythische dieren als waarzeggers, boodschappers en statussymbool. Een bonte beestenparade trekt aan het oog voorbij met verrassende voorwerpen uit eigen collectie, aangevuld met bruiklenen van het Rijksmuseum van Oudheden: je komt ogen tekort!

Behalve heel veel te zien, is er ook van alles te doen tijdens de tentoonstelling. Zo kun je op de foto met een machtig dier en is er een online speurtocht door de zalen.

Op Dierendag deelt het museum als extraatje dierenmaskers uit aan de jongste bezoekers.

Meer informatie?

Voor het volledige Dierendagprogramma, kijk op volkenkunde.nl.

Afbeelding: Peter Hilz

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.