December is feestmaand in Museum Volkenkunde

feestmaand in Museum Volkenkunde

Wie dacht dat je alleen thuis kon gamen, heeft het mis! Op zaterdag 12 december opent Museum Volkenkunde in Leiden feestelijk de nieuwe kinderruimte, het WereldLAB, inclusief een gloednieuw interactief spel. Ter gelegenheid van deze opening hebben kinderen de hele maand december gratis entree. Kortom: een feestmaand in Museum Volkenkunde!

Laatste kans om te vliegen op een draak

In de, door de Telegraaf met vier sterren beoordeelde tentoonstelling GRRR… MACHTIGE DIEREN WERELDWIJD leer je alles over de relatie tussen mensen en magische, en soms ook mythische dieren. Kinderen vliegen letterlijk op de rug van een draak een stukje van de wereld over. Ze ontmoeten jakhalzen uit de tijd van de farao’s, vijfklauwige draken van de Chinese keizers en ontdekken alles over heilige kattenmummies uit Egypte. Voor wie deze vier sterren tentoonstelling nog niet gezien heeft, is de kerstvakantie de laatste kans want zondag 3 januari 2016 is hij voor het laatst geopend.

Wereldgame

In deze gloednieuwe game stapt de speler in een wereld waarin een woestijn overloopt in een wereldstad en een tropisch eiland in een sneeuwvlakte. Om deze wereld naar eigen fantasie in te richten, gaat de speler op pad door het museum om Superkrachten te vangen: van Afrika naar Azië en via China naar de Noordpool. Elke gescoorde Superkracht verandert in een item waarmee de gamer zijn of haar wereld kan opbouwen.

Dans- en theatervoorstellingen

In de tentoonstelling GRRR… is ook een griezelig leeuwenkostuum te bewonderen. Op beide zondagen in de kerstvakantie brengen dansers in zo’n kostuum de leeuwachtige draak Barong tot leven. Een Balinese dansvoorstelling waarin de goede draak Barong het gevecht aangaat met de gemene heks Rangda.

Het meespeelsprookje, dat theatermaker Wijnand Stomp op beide zaterdagen vertelt, is niet alleen voor kleine kinderen bedoeld: jongens en meisjes, van 4 tot 104, doe vooral mee! Het verhaal begint met een draak, maar hoe het afloopt, weet niemand nog. Dat bepaalt het publiek zelf.

En nog veel meer…

Gamen, acteren of op pad met draak Toejoe: het is nog lang niet alles! Griezelen tijdens de Chinese leeuwendans, luisteren naar een kinderlezing of creatief aan de slag in de workshop ‘dierenmaskers maken’: het kan allemaal. Een bezoekje aan de museumshop, vol leuke kerstcadeautjes en een heerlijk kopje duurzame koffie in het Museumcafé maken dit wereldse vakantie-uitje compleet!

Meer informatie

Voor het volledige programma, kijk op volkenkunde.nl.
Museum Volkenkunde, Steenstraat 1, Leiden

Afbeelding: www.mboyarov.com.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.