De zomer van het Tropenmuseum

Pinata
Colorful mexican pinata used in birthdays

In het Tropenmuseum kun je tijdens de zomervakantie zeven dagen per week terecht! Elke vrijdag kun je in Tropenmuseum Junior couscous komen maken en eten, je kan je eigen piñata maken of knustel een squeezie van je aller dierbaarste ding. 

In Tropenmuseum Junior staat er elke dag een vliegtuig voor je klaar dat je meeneemt naar Marokko. De meeste activiteiten zijn gratis, voor een enkele activiteit betaal je een eigen bijdrage. Voor alle activiteiten geldt dat je in het bezit moet zijn van een museumentree ticket (gratis met Museumkaart).

Maak je eigen piñata

In Mexico worden vaak verjaardagen van kinderen met een piñata gevierd. Een piñata is een figuur in de vorm van een dier of stripfiguur en is gevuld met snoep en cadeaus. Wat er met de piñata wordt gedaan en hoe je zelf eentje kan maken, ontdek je in het Feest Paviljoen. Dit paviljoen is een onderdeel van de tentoonstelling Things That Matter die op 13 juli open is gegaan.

Knutsel een squeezie

Op welke dingen zijn we echt stapelgek? Welke spullen hebben sentimentele waarde voor ons? Een grote balonnenwolk, met de titel Wie Wat Wolk hangt deze zomer in de Lichthal van het Tropenmuseum. Aan de wolk hangen beschrijvingen van objecten die de bezoekers van het museum aan het hart gaan. Wil jij ook iets toevoegen aan deze verzameling? Doe mee en squeez the cloud! Maak een squeezie en deel jouw verhaal over jouw liefste ding.

Couscous op vrijdag

In Tropenmuseum Junior vertrekt deze zomer op de vrijdag een vliegtuig voor een couscous-reis naar ZieZo Marokko. Verscholen in een doolhof van straatjes vind je een keuken vol geheimen. Deze couscousgeheimen van Marokkaanse moeders worden daarin onthuld. Belangrijkste ingredienten: liefde en aandacht!

Bekijk het hele programma en de exacte data van de verschillende activiteiten op de website van het Tropenmuseum.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.