Ook al heeft het de afgelopen dagen in Nederland volop gesneeuwd, wij nieuwsgierige avonturiers skiën toch liever wat verder weg. In Canada bijvoorbeeld. Met een wintersportseizoen van ruim zes maanden is Canada de perfecte bestemming voor een skivakantie. Kies je voor de 200 pistes in Whistler Blackcomb? Of voor kamperen onder het Noorderlicht in Jasper National Park, de avontuurlijke pistes in Revelstoke of een skisafari in Banff National Park? Of gewoon allemaal? 

Whistler Blackcomb

De bruisende stad Whistler, ten noorden van Vancouver, is de uitvalsbasis voor het grootste skigebied van Noord-Amerika. Op de twee bergen Whistler en Blackcomb zijn meer dan 200 geprepareerde pistes, zestien bowls en drie gletsjers. Er is zelfs een afdaling van elf kilometer lang! Free riders hebben hier hun eigen paradijs met vier funparken, een superpipe en meer. Bekijk de besneeuwde bergen ook van een andere kant. Stap in de Peak 2 Peak gondel met glazen vloer en laat je overweldigen door het indrukwekkende uitzicht.

Jasper National Park

In Jasper bij de Canadese Rockies, in skigebied Marmot Basin, beleef je een onvergetelijke ‘powder snow’ ervaring. Met 86 pistes en genoeg off-piste mogelijkheden kunnen zowel ervaren als onervaren wintersporters hier terecht. Verder is Jasper National Park in 2011 uitgeroepen tot een Dark Sky Preserve, een gebied waar ’s nachts amper kunstlicht zichtbaar is. Je kunt er de winter kamperen in de sneeuw en onder het Noorderlicht.

Mont Tremblant

Mont Tremblant

Revelstoke

Wil je skiën op de meest pure poedersneeuw? Ga dan naar Revelstoke in het zuidwesten van Canada. Je vindt er de beste sneeuw in heel Canada; er valt hier per seizoen wel negen tot twaalf meter sneeuw uit de lucht. In februari vindt op zo’n twee uur rijden van Revelstoke het Vernon Winter Carnival plaats. Tijdens deze Canadese traditie vindt er onder meer een kleurrijk luchtballon feest en een sneeuwsculptuur competitie plaats.

Banff National Park

Voor een authentieke Canadese wintersport moet je naar Banff National Park. Op ongeveer een uur rijden vanaf Calgary vind je hier de pistes van Mount Norquay, Sunshine village en Lake Louise. Deze drie locaties zijn daarnaast onderdeel van een heuse skisafari. Tijdens deze ‘safari’ bezoek je diverse mooie en uitdagende skigebieden.

Mont Tremblant

In slechts zeven uur vlieg je naar Montreal vanaf Amsterdam. Rij anderhalf uur verder en bereik Mont Tremblant, aan de Oostkust van Canada. Dit pittoreske, autovrije dorp, is magisch! Geniet van die magie, terwijl je skiet op de vier hellingen!

Voor meer informatie, surf naar www.youcanada.nl.

Uitgelichte afbeelding: © Unofficial Networks.