De perfecte wintersport in de Canadese Rockies

Wintersport in de Canadese Rockies

Ken je het gevoel dat je ergens bent en wenst dat je nooit meer naar huis hoeft? De Canadian Rockies is zo’n plek. Iedereen kent de zomerplaatjes hiervan: extreem hoge bergen, azuurblauwe meren en oneindige groene naaldbossen. Maar ook wanneer dit prachtige landschap bedolven is onder een dik pak sneeuw is dit een droombestemming; voor skiërs, snowboarders en voor ons, liefhebbers van culturen die natuurlijk ‘ver weg’ op wintersport willen.

Tal van enorme skigebieden met eindeloos lange en brede pistes, wereldberoemde ‘champagne poedersneeuw’, hypermoderne liften, het gehele seizoen perfecte condities en Canadese gezelligheid in de skidorpen maken de Rocky Mountains tot een waar wintersportparadijs. Het enorm lange seizoen dat begin november is aangevangen en tot eind april duurt is het gehele seizoen ontzettend sneeuwzeker. Binnen 10 uur vliegen sta je middenin de imposante Canadese natuur en kun je genieten van de enorme en uitdagende skigebieden met rustige, weidse pistes, adembenemende uitzichten en perfecte poedersneeuw waar skiërs en snowboarders wereldwijd bij zweren.

De mooiste skigebieden

Midden in de nationale parken van de Canadese Rocky Mountains liggen tal van verschillende skigebieden. Het meest bekend zijn de Big Three resorts in Banff National Park. Met een tri-area skipas heb je toegang tot de gevarieerde pistes van Mount Norquay, het hooggelegen Sunshine Village met prachtige uitzichten en een van de grootste skigebieden van Noord-Amerika, Lake Louise Ski Resort. Samen hebben de gebieden meer dan 250 kilometer aan pistes. Banff is de perfecte uitvalsbasis na een dagje op de piste met de beste hotels, heerlijke spa’s en hotsprings, culinaire restaurants en heel veel gezelligheid bij de après-ski barren.

Ook Jasper National Park beschikt over een fantastisch skigebied. Jasper Marmot Basin heeft 86 gevarieerde afdalingen en tal van faciliteiten op en onderaan de piste. Het bijbehorende dorp Jasper is een knus wintersportdorp met de hele winter door leuke evenementen. Wil je ultieme rust op de piste? Ga dan net als de locals naar het mooie Castle Mountain resort.

Tal van winteractiviteiten

Naast gewoon skiën of snowboarden zijn er in de Rocky Mountains tal van andere activiteiten te vinden. Echte dare-devils kunnen gebruikmaken van de vele off-piste mogelijkheden of zelfs gaan heli-skiën, waarbij je op de top van de berg uit een helikopter springt. Een andere manier om bergen te trotseren, is het nieuwe cat-skiën, waarbij je meerijdt op een enorme sneeuwmachine die je naar prachtige, ongerepte afdalingen brengt die anders onbereikbaar zijn. Skigebied Fortress Mountain is hier helemaal op ingericht. Voor de mensen die liever niet van de berg afzoeven, zijn er ook tal van activiteiten. Zo kun je overal in de Rockies indrukwekkende wandelingen maken op speciale sneeuwschoenen en de ultieme rust en stilte ervaren in het prachtige sneeuwlandschap. Of glijd met het hele gezin van de berg met een opblaasbare band in het nieuw aangelegde ‘tubing-park’ in Nakiska Mountain Resort.

Meer informatie?

Surf dan naar www.welkomincanada.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.