De Nieuwe Liefde start vanaf november met serie praktische filosofie: Moreel Beraad

Moreel Beraad

Wat is goed? In de serie Moreel Beraad van De Nieuwe Liefde worden dilemma’s over actuele maatschappelijke vraagstukken behandeld die veel mensen zullen herkennen.

De programma’s zijn gebaseerd op een unieke en vernieuwende gespreksvorm uit de praktische filosofie: ‘moreel beraad’. Onder leiding van filosoof Dick Kleinlugtenbelt treden de vragensteller, een panel en het publiek met elkaar in een openhartig en gestructureerd gesprek om samen te ontdekken welke onderliggende waarden doorslaggevend zijn.

Kernthema’s zijn onder meer de multiculturele samenleving, zorg en onderwijs. Moet ik een vluchteling in huis nemen? Moet ik mijn bonus weigeren? Zal ik mij als Zwarte Piet verkleden en mijn gezicht zwart schminken?

Data komend seizoen

– woensdag 4 november – woensdag 2 maart
– woensdag 2 december – maandag 11 april
– woensdag 13 januari – woensdag 11 mei
– woensdag 10 februari – woensdag 8 mei

Meer informatie

Aanvang: 20.00 uur, Grote Zaal
Toegang: € 10
Serievoordeel: een passe-partout voor Moreel Beraad kost €60 in plaats van €80
Kortingsactie: Kom op 4 november naar Moreel Beraad en kies 3 andere data naar keuze binnen deze serie en ontvang 1 programma gratis. Gebruik kortingscode 4=3BERAAD.

Meer informatie en kaarten: denieuweliefde.com
Contact: Da Costakade 102, 1053 WP, Amsterdam | 020 – 5891680

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.