De beste tips voor een magische kerstvakantie in New York

kerstvakantie in New York

Wanneer de temperatuur daalt en sneeuw begint te vallen, komt New York City betoverend tot leven: van de schitterende lichtjes in de beroemde kerstboom bij Rockefeller Center tot bijzondere kerstvoorstellingen in de vijf boroughs van de stad. Kortom, je kerstvakantie in New York in sprankelende tips.

Manhattan

Op 2 december is het holiday season gestart toen de lichtjes van de reusachtige Rockefeller Center Christmas Tree aan zijn gegaan. Op deze bijzondere plek is ook een ijsbaan aangelegd die vanaf eind oktober geopend is. Ook in Bryant Park is een ijsbaan te vinden samen met de gezellige Winter Village kerstmarkt. Om helemaal in de kerstsferen te komen, kunnen bezoekers een avondje naar Radio City Hall waar de ‘Rockettes’ te zien zijn met de Radio City Christmas Spectacular show. Daarbij komt ‘Elf the Musical’ deze winter terug naar New York en kun je genieten van het beroemde stuk ‘The Nuttcracker’ van het New York City Ballet. Het Apollo Theatre in Harlem komt tijdens de winter tot leven met een aantal waanzinnige muziekoptredens.  Het seizoen wordt natuurlijk afgesloten met ’s werelds grootste en meest spectaculaire outdoor feest: New Year’s Eve op Times Square!

The Bronx

Ook in de Bronx valt genoeg te beleven tijdens het winterseizoen. Zo is de beroemde Holiday Train Show in de New York Botanica Garden is een must-visit voor het hele gezin.

Brooklyn

Bewonder de hele maand december alle mooie kerstlichtjes en decoraties van Brooklyn tijdens A Slice of Brooklyn’s Christmas Lights Tour. Tijdens de weekenden kun je voor al je souvenirtjes terecht op de gezellige Holiday Market op Coney Island om vervolgens de dag af te sluiten in het prachtig gerenoveerde Kings Theatre voor een van de vele shows en musicals, waaronder ANNIE.

Queens

Veel gebouwen en musea in Queens zijn tijdens de feestmaand prachtig versierd. Maak bijvoorbeeld een kersttour door het Louis Armstrong House Museum. Honger gekregen van alle tours? Bezoek dan de New York Hall of Science waar een 40 vierkante meter groot dorp van eetbaar gingerbread gemaakt is.

Staten Island

Last but not least: Staten Island, waar je een bezoek kunt brengen aan het Alice Austen House dat prachtig gedecoreerd is in kerststijl. In Historic Richmond Town zijn de lichtjes van de kerstboom officieel aangedaan op 6 december en kunnen bezoekers meedoen aan de Candlelight Tour waarbij alle lampjes, kaarsen en haarden worden aangestoken door de hele stad.

Meer informatie?

Voor meer informatie over New York City, zie www.nycgo.com en volg NYC & Company via Instagram, Facebook en Twitter.

 

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.