De best bewaarde eilandgeheimen van Taiwan

Orchid Island Taiwan

De mooie geografische ligging van Taiwan zorgt voor een divers aanbod aan prachtige eilanden. Je vindt er kraakhelder water, oneindige sterrenhemels en pittoreske vissersdorpjes. Van Orchid Island tot Ludao en van Penghu tot Little Liugiu. Stuk voor stuk bijzonder en een echte ‘must-visit’ tijdens jouw volgende trip naar het Verre Oosten. De beste bewaarde eilandgeheimen van Taiwan, het thuisland van de Yami stam!

Taiwan heeft een zeer gevarieerd landschap. Er zijn vele beboste bergen die meer dan 3.000 meter hoog zijn. Taiwan heeft zelfs de hoogste bergtop in Noordoost-Azië: de Yu Mountain die een hoogte van 3.952 meter bereikt. Bezoek bijvoorbeeld Kenting National Park voor een heerlijke wandeling door diepe kloven, over groene bergen en door druipsteengrotten. De oceaan waar het park aan ligt, is ideaal voor een diepzeetocht waar je veel kleurrijke koraal en zeedieren ontdekt.

Penghu Eilanden

Penghu of Pescadores is een grote eilandengroep ten westen van de Taiwanese kustlijn. Ze worden gekenmerkt door grote rotsen van vulkanisch gesteente, kleurrijke koraalriffen en uitgestrekte stranden. De visserscultuur die er heerst maakt het, samen met de talloze bijzondere vogels die hier naartoe migreren, tot een unieke plek. Niet geheel onverwacht is Penghu gekozen als host voor de Most Beautiful Bays in the World Club 2018. Dit evenement, dat volgend jaar september en oktober plaatsvindt, laat de wereld kennismaken met de Pescadores. Er vinden dan onder andere een Ironman triatlon, een missverkiezing en verschillende trade events plaats.

Boten zijn voor de Yami van groot belang en worden met deze ceremonie ingewijd. Het Flying Fish Festival vindt elke lente plaats en moet zorgen voor een overvloed aan vliegende vis.

Orchid Island

Dit bergachtige eiland, dat grotendeels bedekt is met tropisch regenwoud, herbergt een enorme verscheidenheid aan flora en fauna. Perfect voor de natuurliefhebber. Orchid Island wordt daarnaast bewoond door de primitieve Taiwanese Yami stam, die nog leven volgens de authentieke cultuur. Wie weet vang je een glimp op van een Flying Fish of Boat Launching Festival, twee rituelen die nergens anders ter wereld te zien zijn. Boten zijn voor de Yami van groot belang en worden met deze ceremonie ingewijd. Het Flying Fish Festival vindt elke lente plaats en moet zorgen voor een overvloed aan vliegende vis.

Ludao

Ook wel bekend als ‘Green Island’, vindt je Ludao op ongeveer 33 kilometer van de kust bij Taitung in het oosten van Taiwan. Verken het gebied per scooter, neem een kijkje bij de idyllische vuurtoren of kom tot rust in één van de natuurlijke hot springs. Verder maakt de bijzondere onderwaterwereld met haar onaangetaste koraal en vele tropische vissen Ludao tot een waar walhalla voor duikers en snorkelaars.

Little Liuqiu

Zo’n 14 kilometer ten zuidwesten van het Taiwanese schiereiland ligt Little Liugiu. Op dit eiland, dat bovenaan je bucketlist hoort, vind je de beste locatie voor een zonsondergang en de meeste verschillende soorten koraal van heel Taiwan. Het aangename transparante water, de blauwe lucht en de interessante lokale gewoontes maken dit een topbestemming.

Enthousiast geworden? Bezoek dan voor meer informatie eng.taiwan.net.tw.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.