De 5 populairste vakantiebestemmingen van Brazilië dit jaar

vakantiebestemmingen van Brazilië

Ben je van plan om dit jaar op vakantie te gaan naar Brazilië? Hoogstwaarschijnlijk staan dan de Olympische en Paralympische Spelen van Rio de Janeiro, de adembenemende eilanden van Fernando de Noronha, de prachtige kuststreek van Santa Catarina en Bahia of het schitterende Bonito en de Pantanal op de planning. Volgens het Braziliaanse Ministerie van Toerisme behoren deze vijf namelijk tot de populairste vakantiebestemmingen dit jaar. Ook bij de Brazilianen zelf zijn binnenlandse reizen favoriet: zeker 84 procent gaat op vakantie in eigen land.

De top 5 van het Braziliaanse Ministerie van Toersime:

1. Rio de Janeiro het hart van de Olympische Spelen 2016

Op nummer 1 in deze top 5 staat het wereldberoemde Rio de Janeiro. De stad spreekt tot de verbeelding van iedere toerist en wordt niet voor niets één van de mooiste steden van het land genoemd. Natuur, cultuur, zon, zee, strand en in 2016 natuurlijk ook sport, want de Olympische en Paralympische Spelen vinden plaats in Rio. Tijdens de spelen in augustus verwacht de stad ruim een half miljoen bezoekers.

2. Fernando de Noronha – Pernambuco

De adembenemend mooie eilandenarchipel Fernando de Noronha trok in 2015 een recordaantal van 83.000 bezoekers. Heel bijzonder, want sinds de tropische eilanden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, geldt er een maximum aantal bezoekers per dag. Dit is om de bijzondere natuur en het kristalheldere water van de populaire eilanden te beschermen.

3. Bonito & Pantanal – Mato Grosso do Sul

Jaarlijks trekt Bonito, één van de meest groene bestemmingen in Brazilië, zeker 200.000 bezoekers. Natuurliefhebbers en ecotoeristen kijken hun ogen uit in de omgeving van Bonito en op de nabijgelegen Pantanal, het grootste draslandgebied ter wereld.

4. Porto Seguro & Costa do Descobrimento – Bahia

Toen de Portugese kolonisten naar Brazilië kwamen, zetten zij voor het eerst voet aan wal in de omgeving van Porto Seguro in Bahia. De beroemde kustlijn heet daarom heel toepasselijk ‘Costa do Descobrimento’, oftewel de kust der ontdekkingen. UNESCO heeft deze kustlijn in het zuiden van Bahia verklaard tot Werelderfgoed. Ook het Olympische vuur reist volgend jaar langs deze prachtige kust op weg naar Rio de Janeiro.

5. Camboriú & Florianópolis – Santa Catarina

Ook de kustlijn van de staat Santa Catarina is een veel bezochte highlight. De stad Camboriú en het eiland Florianópolis zijn dan ook ideale bestemmingen voor een zon-, zee- en strandvakantie. Ook ligt Beto Carrero World, het grootste attractiepark van Brazilië, even ten noorden van deze populaire plekken.

Meer informatie over Brazilië?

Surf dan naar www.visitbrasil.com, of volg Embratur – het Nationale Verkeersbureau van Brazilië – op Instagram: @visitbrasil of Twitter: www.twitter.com/visitbrasil.

Afbeelding: Pantanal, het grootste draslandgebied ter wereld.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.