Dansvoorstelling Speak Up! – met je hart op de weegschaal

Speak up - BackBone

Stel, je hoort dat je op een dag verantwoording af moet leggen voor je daden. Blijf je dan handelen zoals je nu doet? Speak Up!, van dansgezelschap BackBone, is een smeltkroes vol hiphop, met muziek van ‘avant-pop’ componist JacobTV en DJ Lovesupreme. Energieke dans, live zang, tekst, klassieke en elektronische muziek grijpen in elkaar en spatten van het podium. Speak Up! gaat op 12 januari 2018 in première in Theater Rotterdam Witte de With, waarna de voorstelling tot en met zomer 2018 door Nederland en Duitsland toert.

Met hart op weegschaal

Choreografe Alida Dors kijkt met groeiende verbazing naar onze tijd, waarin zij ervaart dat het delen van je mening steeds gewoner wordt, maar zelden leidt tot een oprecht gesprek waarin we elkaars en ons eigen denken en handelen bespreken. In Speak Up! zien we zes mensen in de kracht van hun leven die zichzelf en elkaar ter verantwoording roepen. Met hun hart op de weegschaal worden ze geconfronteerd met hun eigen, soms grensoverschrijdende gedrag en daden waar ze zelf niet trots op zijn. Durven zij zich uit te spreken? Zijn ze bereid te reflecteren op wie ze zijn?

Ontmoeting van verschillende werelden

Met een fascinatie voor onorthodoxe ontmoetingen tussen mensen en disciplines, en met de urgentie relevant werk te maken voor een breed en divers publiek, creëert Alida Dors haar voorstellingen. Aan Alida’s zijde opereert muzikaal leider Romain Bischoff die met Silbersee muziekgenres van urban tot opera bij elkaar brengt. Voor Speak Up! resulteert dit in een verrassende samenwerking waarin verschillende werelden elkaar ontmoeten. Speak Up! gaat op 12 januari 2018 in première in Theater Rotterdam Witte de With, waarna de voorstelling t/m zomer 2018 door Nederland en Duitsland toert.

Voor meer informatie over de dansvoorstelling en tourdata, surf naar backboneconnects.nl.

Afbeelding: Repetitiefoto van Speak Up! Jean van Lingen.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.