Cordaid en Ouders van Nu organiseren verkiezing voor Vrolijkste Baby

Vrolijkste baby van het jaar

Blije baby, blije moeder. Klinkt simpel, maar voor moeders in ontwikkelingslanden is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Omdat moeders en baby’s overal ter wereld samen een onbezorgde start verdienen, organiseert Cordaid in samenwerking met Ouders van Nu de Vrolijkste Baby van het Jaar Verkiezing.

Goede start

Cordaid en Ouders van Nu gunnen iedere moeder een veilige bevalling en iedere baby een goede start. Met de Vrolijkste Baby van het Jaar Verkiezing vragen ze daarom aandacht voor moeders en baby’s in ontwikkelingslanden. Want door een gebrek aan medische zorg sterft helaas elke 3 minuten ergens ter wereld een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling en moeten hun baby’s opgroeien zonder moeder. Daarom zet Cordaid zich in voor een betere gezondheidszorg tijdens zwangerschap en bevalling. Met zwangerschapscontroles en het opleiden van lokale verloskundigen worden levens van moeders en baby’s gered.

Superblij!

Vanaf nu kunnen ouders de vrolijkste foto van hun baby (0-12 maanden) insturen. Familie en vrienden brengen vervolgens per sms hun stem uit op de in hun ogen leukste en vrolijkste baby van 2018. Wie stemt, doneert per sms-stem 1 euro aan Cordaid. Ouders kunnen hun baby tot en 27 juli opgeven.

Vijftig baby’s gaan door naar de finale: 48 baby’s met de meeste stemmen en 2 baby’s gekozen door de jury. Op 24 augustus wordt de Vrolijkste Baby bekend gemaakt.

De opbrengst van de Vrolijkste Baby van het Jaar Verkiezing komt ten goede aan het werk van Cordaid, die met slimme en blijvende oplossingen zorgt voor betere medische zorg tijdens de zwangerschap en bevalling.

Je vrolijke kleintje opgeven? Surf dan naar vrolijkstebaby.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.