Cool Japan Gamehal in Tropenmuseum

Omdat de laatste weken van de tentoonstelling Cool Japan zijn in gegaan, tovert het Tropenmuseum hun Lichthal om tot een echte gamehal. Hier vind je de meest bijzondere spelmachines die ze speciaal uit Japan hebben laten over komen, met als grote Europese primeur de nieuwste populaire game Dance Evolution.

Daarnaast kun je in de workshop leren hoe je je eigen manga-karakter tekent of een Japanse koi karper maakt. Ook bij andere lopende tentoonstellingen, Heden van het Slavernijverleden, Verlangen naar Mekka en Things That Matter, is er nog genoeg te ontdekken tot en met 1 september.

Cool Japan Gamehal 

Zin in een episch potje arcade gamen? Om de succesvolle tentoonstelling Cool Japan met een knaller af te sluiten, barst de imposante Lichthal deze zomer van de bijzondere Japanse machines. Speel retro Arcade games als Donkey Kong, Wani Wani Panic, Sailor Moon en probeer daarnaast de nieuwste populaire game, Dance Evolution, die rechtstreeks uit Japan zijn Europese primeur maakt. Voor kinderen en volwassenen die niet vies zijn van een spelletje. ‘Otaku get yourself ready want het is game on.’

dagelijks t/m 1 sept | 10.00 – 17.00 uur 

Workshop Manga tekenen 

De Japanse striptekenkunst ‘manga’ is zo’n 200 jaar geleden ontstaan. In de tentoonstelling kun je de bijzondere tekeningen van grondlegger Katsushika Hokusai bewonderen. In manga is chibi een stijl die realistische figuren er ‘schattiger’ laat uitzien door ze een klein postuur met een groter hoofd en ogen te geven. In deze workshop teken je zelf een volledig karakter met haar en ogen in chibi style.

wo, za, zo (m.u.v. 24 en 25 aug) | 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur 

Maak je eigen Japanse karper 

Het Tropenmuseum viert de Japanse kinderdag. Overal ter wereld zijn er wel dagen waarbij het draait om vaders (Vaderdag), moeders (Moederdag), jongens (initiatie feest- Papoea-Nieuw-Guinea) of meisjes (Quinceañera – Latijns Amerika). De Japanse kinderdag op 5 mei (of ook wel Kodomo no Hi) is een dag speciaal voor kinderen. Tijdens deze dag worden straten versierd met Japanse karpers. Maak zelf een karper en ontdek je waarom deze karpers zo bijzonder zijn.

wo, za, zo | 12.00 – 16.00 uur

Rondleiding | Cool Japan 

De tentoonstelling Cool Japan brengt alles bij elkaar: van de herkenbare Japanse horror tot ‘cute fashion’ uit de straten van Tokio. Tijdens de rondleiding kom je langs historische topstukken uit de wereldberoemde Japancollectie die laten zien dat de iconen van nu in een lange traditie staan.

4 aug, 1 sep | 14.00 – 15.00 uur | € 2 p.p. excl. museumentree | reserveer tickets voor een rondleiding

Meer informatie over Cool Japan in het Tropenmuseum deze zomer? Bezoek dan www.tropenmuseum.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.