Citybreak in Amman

Amman

Bij Jordanië denk je wellicht allereerst aan wereldwonder Petra en de Dode Zee, en niet aan de hoofdstad Amman. Toch is deze stad bruisend en absoluut een bezoek waard. Amman is één van de oudste steden ter wereld, eigenzinnig, maar ook nieuwerwets en hip. Traditioneel tafelen en historische sites, maar ook moderne tentjes en een gloednieuwe boulevard.

Jordaanse en internationale kunst

Kunstliefhebbers opgelet! De kunst scène in Amman is levendig. Lokaal talent en internationale kunstenaars krijgen een podium in één van de vele kunstgalerijen. Bezoek bijvoorbeeld The National Gallery of Fine Arts – een kleine, maar indrukwekkende galerij met een grote collectie aan hedendaagse Jordaanse en internationale kunst.

Musea, historie en cultuur

Vanaf de Citadel met imposante torens heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je vindt er opgravingen uit de Romeinse, Byzantijnse en vroeg Islamitische tijd. Sla zeker het Romeinse theater niet over, dat uit de tijd van Antonius Pius stamt en op één van de zeven heuvels pronkt. Ook heeft Amman een rijke theatercultuur. Een cultureel avondje uit naar een concert of theatervoorstelling kan het hele jaar door.

Tafelen en kokkerellen

Van falafel kraampjes tot de meest hippe restaurants: lekker eten kun je in Amman als de beste. In het hart van de oudste wijk van Amman vind je Rainbow Street, waar allerlei hippe restaurants zitten. Eet heerlijk authentiek bij het gezellige Sufra restaurant en beleef een moderne duizend-en-een-nacht bij Dunia Rooftop. Benieuwd hoe al deze smakelijke gerechten bereid worden? Bij Beit Sitti krijg je kookles. Je maakt traditionele Jordaanse gerechten, die je vervolgens zelf opsmult.

Shoppen en souvenirjagen

Amman is een paradijs voor shopaholics en souvenirjagers. In Amman is voor ieder wat wils: van traditionele, knusse marktjes tot verrassend moderne winkelgebieden en van traditionele hijabs tot de nieuwste designerkleding. Het Wakalat shopping district is de place-to-be voor fashionistas. Sla vooral ‘Mekka Hall’ niet over, het bewijs dat Jordaniërs hip en modebewust zijn. Een mooi contrast is Balad, gelegen in het oude centrum. Hier vind je stapels kleding, accessoires, souvenirs en handwerk. Niets heeft een vaste prijs, onderhandelen en afdingen dus!

The Boulevard

In het hart van Abdali, het nieuwe centrum van Amman, vind je The Boulevard. Deze boulevard is 370 meter lang, 21 meter breed en gloednieuw. Je kunt er ultraluxe shoppen en eten, en slapen in een hotelappartement van Arjaan by Rotana. Een koel drankje op het dakterras van één van de gebouwen is de ultieme afsluiting van een dag in het bruisende Amman.

Voor allerlei activiteiten en tips in Amman surf naar www.visitjordan.com/99things.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.