Cinemasia film festival presenteert de Aziatische wereldsterren van morgen

Na de overweldigende prijzenregen van het Zuid-Koreaanse Parasite – van Cannes tot en met de Oscars – leeft de Aziatische cinema nu meer dan ooit. Van 4-8 maart geniet je tijdens de 13e editie van Cinemasia film festival in Studio/K en Rialto volop van de nieuwste en beste Aziatische films, cultuur en eten!
 
CinemAsia is hét festival waar de Aziatische makers van morgen gepresenteerd worden. Zo fungeerde BONG Joon-ho’s Snowpiercer in 2014 reeds als openingsfilm. Ook films van de Japanse Gouden Palm winnaar uit 2018, KORE-EDA Hirokazu waren al eerder op het festival te bewonderen. Dit jaar kent het programma wederom een grote selectie makers wiens eerste stappen op het internationale podium vandaag de dag al zichtbaar zijn.

Gundala

Eén van de vele blikvangers is onder andere Joko ANWAR’s superhelden epos Gundala. ANWAR is inmiddels al een grootheid in eigen land (Indonesië) en krijgt ook internationaal steeds meer aanzien, mede door zijn samenwerkingen met het Koreaanse CJ Entertainment, het grote bedrijf achter het succes van Parasite.
 

Dolly Kitty and Those Twinkling Stars

Ook opgenomen in de line-up is Alankrita SHRIVASTAVA’s controversiële Dolly Kitty and Those Twinkling Stars. SHRIVASTAVA’s vorige film (Lipstick Under My Burkha) werd in haar thuisland India verboden, maar won in 2016 wel de CinemAsia Audience Award. Ze staat bekend als een van de meest voorname nieuwe makers uit India, helemaal na haar met lovende kritieken ontvangen Amazon Prime Original-serie Made in Heaven (2019).

Suk Suk en Fagara

Ook Hongkong is goed vertegenwoordigd met Suk Suk en Fagara, samen goed voor ruim twintig Hong Kong Film Awards nominaties. Ook zijn beide regisseurs niet onbekend bij het festival; zo draaide respectievelijk Ray YEUNG’s Front Cover in 2016 in de Official Selection en was Heiward MAK (toen nog als producent) aanwezig bij CinemAsia’s openingsfilm in 2017: Mad World. Zowel Suk Suk als Fagara worden dit jaar vertegenwoordigd door LO Chun-yip, die als acteur in beide films te zien is.
 
Deze en alle andere Aziatische films van morgen zien? Bezoek dan  www.cinemasia.nl voor meer informatie.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.