Filmfestival CinemAsia viert het Chinese Nieuwjaar

Film This is not what I expected

Het begin van het Chinees Nieuwjaar op 16 februari 2018 is ook de opmaat voor de 11de editie van het CinemAsia Film Festival, ofwel: 荷兰亚洲电影节. Tijdens het Chinese Nieuwjaar organiseert CinemAsia drie evenementen in Amsterdam en Rotterdam. Zo krijg je alvast een voorproef van het Aziatische film festival dat op 6 maart 2018 begint. De drie evenementen op een rij.

Door het hart van China

Nadat het Chinese Nieuwjaar in China is ingeluid, organiseert de VPRO in samenwerking met CinemAsia een speciale avond rondom de nieuwe documentaire reeks van Ruben Terlou ‘Door het Hart van China’. Het is een vervolg op de indrukwekkende 6-delige documentaire serie ‘Langs de Oevers van de Yangtze’ die Terlou samen met Maaik Krijgsman realiseerde.
Ruben Terlou is deze avond aanwezig en neemt je mee op zijn fascinerende reis door China. Ook wordt er één van de laatste twee afleveringen van ‘Door het Hart van China’ getoond.

  • Donderdag 15 februari 2018 | 19:30 | De Brakke Grond, Amsterdam.

This is not what I expected 喜歡你

Samen met Rotterdam Chinese New Year (RCNY) en KINO Rotterdam organiseert CinemAsia de Special Screening van ‘This is not what I expected’ 喜歡你 (China, 2017) van Derek Hui. De verfilming van de roman ‘A Long Time Coming’ van de gerenommeerde web-auteur Lan Bai Se.

Lu Jin (Takeshi KANESHIRO), CEO van een internationale hotelgroep, is een man die men graag haat. Gu Shengnan (ZHOU Dongyu), sous-chef van het Rosebud Hotel, is ook geen sociale lieveling. Zij is slordig en onverzorgd. Haar pad kruist dat van Lu Jin als hij bij het Rosebud hotel incheckt om het grondig door te lichten in verband met een eventuele acquisitie. Hij is ontevreden over alles wat hij ziet, maar een nonchalant aangemaakte snelle hap uit de handen van Gu is een openbaring voor hem. Hij begint gerechten bij haar te bestellen en zij kookt voor hem. Ontmoeten doen zij elkaar niet. Elk treffen tussen hen buiten deze setting is een catastrofe: ze zijn aardvijanden van elkaar, totdat hun echte identiteit wordt onthult.

  • Donderdag 15 februari 2018 | 19:30 | KINO, Rotterdam

Soul Mate 七月與安生

Samen met Kriterion Amsterdam, organiseert CinemAsia een special screening: ‘Soul Mate’ 七月與安生 (Hong Kong/China, 2016) van Derek Tsang. Met na afloop een lekkere dansavond om het Chinees Nieuwjaar te vieren.

Wanneer Ansen (ZHOU Dongyu) haar oude vlam Jia-ming (LI Cheng-bin) tegen het lijf loopt, vertelt hij haar over ‘Soul Mate’: een online, autobiografische serie over de vroegere vriendschap van Ansen met auteur July (MA Sichun). Als Ansen de serie begint te lezen, wordt ze overspoeld met onderdrukte, emotionele herinneringen uit twee decennia van haar leven.
Ondanks dat zij tegenpolen waren, leken de opstandige Ansen en de bescheiden July voorbestemd om beste vriendinnen voor het leven te blijven. Sinds hun dertiende levensjaar waren zij door een onafscheidelijke band verbonden. Aan deze intimiteit komt een abrupt einde als Jia-Ming in hun levens treed. Zij worden een hechte drie-eenheid die hun verdere levens op de meeste onverwachte en tragische manier zal beïnvloeden.

  • Zaterdag 17 februari 2018 | 21:00 | Kriterion Amsterdam

Voor meer informatie over het CinemAsia Film Festival, ga naar www.CinemAsia.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.