Christendom, Israël en Palestina: Debatavond in De Nieuwe Liefde

CHRISTENDOM, ISRAËL EN PALESTINA

Voor het schijnbaar onoplosbare conflict tussen Israël en de Palestijnen is 2017 een belangrijk jaar. De VS hebben een nieuwe president en die lijkt het over een andere boeg te willen gooien. Hij is veel minder gekant tegen Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever dan zijn voorganger.

Trump denkt erover de Amerikaanse ambassade te verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem. Dat zou een symbolische daad zijn. Het betekent dat de VS Jeruzalem als de hoofdstad van heel Israël beschouwen, hoewel de halve stad formeel Palestijns grondgebied is.

Blik op beloofde land

Hoe moeten we daar in Nederland tegenaan kijken en hoe moeten we erop reageren? Met de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur alle reden weer eens een blik op het beloofde land te richten. Daarom op 1 maart in De Nieuwe Liefde in Amsterdam een debat over Israël, Palestina en het Christendom.

Speciale aandacht gaat voor deze bijeenkomst uit naar christelijke politici en christelijke kiezers. Hebben christelijke politici een common ground in hun visie op dit conflict? Hoe kan het dat één geloof leidt tot zulke tegengestelde opvattingen? Wat is precies de betekenis van Israël voor verschillende soorten christenen? En welke afwegingen maken christelijke politici?

Politicologen, predikanten, politici en arabisten

Deze debatavond wordt begeleid door Wilfred Scholten (politicoloog, journalist/verslaggever voor KRO-NCRV). Aanwezig zijn:

  • Politicoloog en Tweede Kamerlid voor de Christen Unie Joël Voordewind
  • Tweede Kamerlid voor het CDA en woordvoerder defensie en buitenlandse zaken Raymond Knops
  • Arabist en freelance Midden-Oosten correspondent Anna Krijger
  • Predikant van de Barbara-gemeente (PKN) in Culemborg bestuurslid van The Rights Forum Henri Veldhuis.

Het evenement wordt samen met The Rights Forum georganiseerd.

Erbij zijn? Het debat vindt plaats op woensdag 1 maart 2017 om 20:00 | Christendom, Israël en Palestina | € 10 | www.denieuweliefde.com.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.