Central in Peru wederom verkozen tot beste restaurant van Latijns-Amerika

Restaurant Central in Peru

Fijnproevers, recensenten en food bloggers zijn het erover eens: het beste restaurant van Latijns-Amerika staat in de Peruaanse hoofdstad Lima. Voor het derde jaar op rij werd Central in Peru door het toonaangevende magazine Restaurant uitgeroepen tot de absolute winnaar. En het restaurant werd tevens gekroond tot nummer 4 van de wereld. Dus ga jij deze vakantie naar Peru? Dan weet jij waar je eten mag! 

Het Britse magazine Restaurant stelt elk jaar de lijst met 50 beste restaurants ter wereld samen en dit jaar prijken maar liefst 3 Peruaanse restaurants op de lijst, alle gevestigd in hoofdstad Lima. Central behoort met de 4e plaats tot de absolute wereldtop.

In restaurant Central op ontdekkingsreis door Peru

Hoewel het lastig is om op korte termijn een tafel te reserveren, is restaurant Central in Lima één van de restaurants waar je als fijnproever geweest moet zijn. Je maakt er een reis door de diverse ecosystemen van Peru. De ingrediënten komen van 20 meter onder zeeniveau tot 4100 meter hoogte, van de Amazone tot de Grote Oceaan. Topkok Virgílio Martínez – ook eigenaar van restaurant Lima in Londen – reist door jungle en woestijn op zoek naar het beste wat Peru te bieden heeft én naar de verhalen achter de producten en hen die het verbouwen.

Peruaanse keuken hot in Europa

Niet alleen in het land zelf geniet je van talloze variaties op ceviche en quinoa, de Peruaanse keuken is ook in Europa in opmars. Groot-Brittannië loopt voorop: hier zijn al meerdere Peruaanse restaurants geopend. Naast Martínez heeft ook de Peruaanse topkok Martin Morales diverse restaurants in Londen: Ceviche, Andina en Casita Andina.

Morales stelde tevens de menu’s samen voor British Airways voor de vluchten tussen Londen en Lima en hij schreef het kookboek Ceviche, vol heerlijke Peruaanse recepten. Ook in Nederland zijn de eerste Peruaanse restaurants geopend. Zo eet je Peruaans in onder meer Masha in Amsterdam, in Ceviche y Maas in Rotterdam en in Somos Peru in Den Haag.

Peru als culinaire bestemming

Peru profileert zich al langer als culinaire bestemming. Het land organiseerde eerder dit jaar het World Forum on Food Tourism, om Peru als culinaire toeristische bestemming op de kaart te zetten. Daarnaast ontwikkelt Peru momenteel een unieke quinoaroute, waarbij toeristen op een nieuwe manier het land leren kennen. Reizigers doen verschillende plaatsen aan en maken kennis met de levenswijze van de bewoners. Locals laten op hun beurt weer zien hoe de quinoa wordt verbouwd, verwerkt en welke gerechten de Peruanen er zelf mee bereiden.

Ga voor de lijst met beste restaurants ter wereld, waar ook Central in Peru zich bevindt, naar www.theworlds50best.com. En voor meer reisinformatie over Peru: www.peru.travel.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.