Canada als wintersportbestemming

Wintersport in Canada

Natuurlijk gaan we op wintersport vaak naar Zwitserland, Oostenrijk of Frankrijk. Maar voor ons avonturiers kan het ook wat verder van huis. Canada wordt namelijk steeds populairder als wintersportbestemming. Dit vanwege het enorm lange skiseizoen en de sneeuwzekerheid. Van skiën op de beroemde champagne poedersneeuw in de immense skigebieden van de Rocky Mountains en heliskiën op de hoge bergtoppen van British Columbia tot schaatsen op de grootste ijsbaan ter wereld in Ottawa, de mogelijkheden in de winter zijn in Canada oneindig!

Skiparadijs

Met enorme skigebieden met kilometers aan gevarieerde, brede pistes, een skiseizoen dat van begin november tot eind mei loopt en sneeuwzekerheid, is Canada een droombestemming voor iedere skiër en snowboarder. Het grootste skigebied van Noord-Amerika ligt in British Columbia, namelijk Whistler Blackcomb. Dit gebied biedt meer dan 250 kilometer aan pistes, een groot off-piste gebied, de spectaculaire Peak 2 Peak Gondola en een bruisend uitgaansleven. Ook in Alberta’s Rocky Mountains kun je geweldig skiën. Het meest bekend hier zijn de drie grote resorts in Banff National park. Neem het veelzijdige Mount Norquay, het zonnige Sunshine Village en het prachtige Lake Louise. Op zoek naar een knus wintersportdorp? Ga dan naar Jasper waar je kunt skiën in Jasper Marmot Basin.

Meer adrenaline?

Is gewoon skiën of snowboarden te saai en ben je op zoek naar meer adrenaline? Ieder skigebied in Canada beschikt over enorme off-piste gebieden waar je door de diepe sneeuw je eigen route kunt bedenken. Heel populair in Canada is heli-skiën, waarbij je met een helikopter op onbereikbare bergtoppen wordt afgezet. Ook cat-skiën geeft een adrenaline-kick: met een sneeuwmachine word je naar ongerepte gebieden gebracht. Bedenk zelf maar wat voor skiavontuur dit zal zijn! Britisch Columbia is de perfecte plek hiervoor. Zo is Revelstoke Mountain Resort een van de mooiste gebieden om te heli-skiën en is Fortress Mountain volledig ingericht op cat-skiën.

Schaatsen, snowshoeing en fietsen door de sneeuw

Geen skiliefhebber? Ga dan bijvoorbeeld schaatsen in de hoofdstad Ottawa, waar het 7 kilometer lange Rideau Kanaal tijdens de wintermaanden de grootste schaatsbaan ter wereld vormt. Of kies op z’n Nederlands voor de fiets! In Yukon kun je een tocht maken op een speciale fiets met dikke banden waarmee je door de sneeuw kunt fietsen. Liever de natuur te voet ontdekken? Maak dan een wandeling door de bergen van de Rocky Mountains of kies voor snowshoeing, waarbij je met speciale sneeuwschoenen over de diepe sneeuw kunt wandelen.

Meer weten over skiën in Canada of een last-minute wintersport plannen? Canada staat van 11 t/m 15 januari op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht bij stand 03.A093 in hal 3. Of bezoek www.welkomincanada.nl.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.