Socorro, Brazil

De maand augustus stond in het teken van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Daarop volgen natuurlijk de Paralympische Spelen, van 7 tot en met 18 september in Rio de Janeiro. Brazilië heeft in de aanloop naar de Paralympische Spelen de Braziliaanse steden toegankelijk gemaakt voor al haar bezoekers.

Zo is er onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid van hotels, restaurants en bezienswaardigheden in Brazilië en zijn er de nodige maatregelen genomen om de toegankelijkheid te verbeteren. Een project als Beach without Barriers is hier een goed voorbeeld van. De stad Socorro en het Parque dos Sonhos staan eveneens bekend om hun toegankelijkheid. Dus reis jij richting de Paralympische Spelen, dan weet je nu waar je ongehinderd met bijvoorbeeld je rolstoel op pad kunt.

Beach without Barriers – Pernambuco

Het ministerie van Toerisme, Sport en Recreatie ontwikkelt in samenwerking met het Pernambuco Toeristenbureau projecten die toeristische attracties voor iedereen toegankelijk maken. Zo ook de stranden van Brazilië en in het bijzonder de stranden van Pernambuco. Dit project staat beter bekend als Beach without Barriers.

Zo zijn er strandrolstoelen beschikbaar op Beach without Barriers. Ook worden er speciale matten uitgerold over het strand voor mensen die het strand op willen, maar slecht ter been zijn of bijvoorbeeld een kinderwagen meebrengen. Op de Beach without Barriers stranden is daarnaast professionele begeleiding aanwezig, die je assisteert bij het zwemmen. Op dit moment zijn de volgende stranden ‘Beach without Barriers proof’:

  • Sueste Beach, Fernando de Noronha;
  • Boa Viagem Beach, Recife;
  • Porto de Galinhas, Ipojuca;
  • Candeias Beach, Jaboatão dos Guararapes;
  • Tamandaré Beach, Tamandaré.

Socorro – São Paulo: een avontuurlijke bestemming voor iedereen

Een andere bestemming die goed toegankelijk is voor invalide reizigers is Socorro. Socorro is een Braziliaanse gemeente in de deelstaat São Paulo, gelegen aan de Rio do Peixe en het hooggebergte Serra da Mantiqueira. Deze omgeving staat vooral bekend om de vele avontuurlijke activiteiten en de prachtige natuur. Socorro wordt niet voor niks Stad van Avontuur genoemd. De onstuimige rivier en de bergen maken van Socorro het perfecte decor voor een spannende vakantie. Van raften tot delta-vliegen; het avontuur is in Socorro voor iedereen mogelijk. Vele acitivteiten zijn ook hier voor bezoekers met een beperking goed toegankelijk. Op dit moment zijn bijna alle hotels zo ingericht dat ze voor mensen met een beperking te gebruiken zijn. Evenals de bars en restaurants in de regio, die bijvoorbeeld een menu met braille beschikbaar hebben.

Parque dos Sonhos

Het Parque dos Sonhos – dat letterlijk ‘droompark’ betekent – is een goed voorbeeld van een natuurpark dat voor iedereen te bezoeken is. Het park ligt op zo’n vijftien kilometer afstand van Socorro en heeft een grootte van 400.000 vierkante meter, met veertien attracties in de openlucht. Eén van de hoogtepunten is de fruittuin, waarin meer dan 200 verschillende soorten fruit te vinden zijn die allemaal geproefd mogen worden door bezoekers. De regio maakt het voor al haar bezoekers mogelijk om te genieten van een avontuurlijke vakantie dicht bij de natuur.

Meer reisinformatie over Brazilië? Bezoek dan www.visitbrasil.com.

Afbeelding: Avontuurlijk Socorro © Raoni Maddalena.