Bootvluchteling in beeld

Bootvluchteling

Op donderdag 18 juni in De Nieuwe Liefde: Een uiteenzetting van de achtergronden van migratie en huidige stand van zaken aan beide kusten van de Middellandse zee; de bootvluchteling in beeld.

Het is dagelijks in het nieuws. Duizenden mensen wagen een levensgevaarlijke oversteek om te ontsnappen aan een oorlogsgebied, armoede of religieuze strijd. Het fenomeen doet zich wereldwijd voor. In Azië drijven ze soms wel wekenlang voor de kust van Thailand, Maleisië en Indonesië, omdat ze nergens welkom zijn. In Europa komt de grootste groep in Lampedusa, Italië, aan land.

Programma

Wie is de bootvluchteling en wat zegt zijn verhaal over het mondiale politieke en economische krachtenveld? Op 18 juni maken we het complexe probleem inzichtelijk met behulp van deskundigen op het gebied van migratie en humanitaire werkzaamheden. Gedurende het programma tekenen De Beeldvormers een visuele samenvatting van de avond. Gasten worden nader bekend gemaakt. Presentatie door journalist Els van Driel.

De bootvluchteling in beeld

Datum: donderdag 18 juni
Aanvang: 20.00 uur, Grote Zaal
Toegang: € 7,50 l € 5,- CJP, student, stadpaskorting
Kaartverkoop: www.denieuweliefde.com/boot
Adres: Da Costakade 102, 1053 WP Amsterdam

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.