Boeddha Weekend in het Tropenmuseum

Tentoonstelling De Boeddha in Tropenmuseum

Komend weekend vindt in het Tropenmuseum het Boeddha Weekend plaats. Het Tropenmuseum staat daarmee geheel in het teken van het boeddhisme. Bezoekers kunnen zich laten inspireren door deel te nemen aan vele Boeddhistische activiteiten waaronder rondleidingen, workshops en lezingen.

Tibetaanse symbolen van geluk en inspirerende klanken

Doe mee aan een workshop Kum Nye (yoga) en aan een lezing over de acht Tibetaanse symbolen van geluk. Kinderen maken een Tibetaans wensvlaggetje en volwassenen kunnen tijdens een workshop boeddhistische symbolen tekenen.

Tijdens rondleidingen door de tentoonstelling De Boeddha worden de verschillen en de overeenkomsten van het boeddhisme wereldwijd ontdekt. Ook is er een rondleiding over het leven van Boeddha. Naast alle activiteiten is er ook ruimte voor muzikale bezinning. DJ Kareem Raïhani laat zijn relaxte sound uit de spiritual scene horen, Morris Weijers speelt op een Caisa (hangdrum) en gitarist en componist Junhyung An – beter bekend als A.J. – laat inspirerende klanken horen.

Tentoonstelling De Boeddha

Dit weekend wordt georganiseerd naar aanleiding van de tentoonstelling De Boeddha. Deze tentoonstelling met meer dan 100 Boeddhabeelden laat zien hoe het boeddhisme wereldwijd beleefd wordt. Aan de hand van internationale topstukken volg je het levensverhaal van een van de meest inspirerende figuren uit de wereldgeschiedenis. De Boeddha is tot en met 29 januari te zien in het Tropenmuseum.

Boeddha weekend

Zaterdag 15 en zondag 16 oktober vindt van 10.00 – 17.00 uur  het Boeddha weekend in het Tropenmuseum plaats. Prijs: gratis activiteit voor museumbezoekers, entree Tropenmuseum: €8 (4 t/m 18 jaar), €15 (volwassenen). Meer informatie over het programma vind je op tropenmuseum.nl/nl/event-BoeddhaWeekend-2016.

Afbeelding: © Kirsten van Santen.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.