Bijzondere accommodaties in Rwanda

Dat Rwanda een bijzonder divers land is, mag duidelijk zijn. Van het spotten van de Big Five in Akagera National Park tot het lopen over een hangbrug in Nyungwe. Dat wil je natuurlijk uitgerust doen. Hierbij vijf tips om wakker te worden in een prachtige accommodatie.

Magashi Camp

In het Akagera National Park vind je het nieuwe en kleinschalige Magashi Camp. Overnacht in één van de zes luxe tenten die allemaal een adembenemend uitzicht bieden over Lake Rwanyakazinga. Afgelopen voorjaar opende het prachtige verblijf haar deuren in het noordoosten van het park. De perfecte accommodatie om te verblijven als je op zoek wil gaan naar de Big Five. Naast dat je de dieren in het park kunt ontdekken, heeft het camp ook een privégebied waar nachtsafari’s worden gehouden. Uniek is het feit dat Magashi Camp een resultaat is van een samenwerking tussen Wilderness Safaris, African Parks en de Rwanda Development Board.

Tiloreza Volcanoes Eco-Lodge

Een reis door Rwanda is bijzonder divers. Het liefst doe je dit uitgerust en dat kan gegarandeerd in het voormalige Five Volcanoes Boutique Hotel, nu omgedoopt in Tiloreza Volcanoes Eco-Lodge in Musanze. Een nieuwe naam, die recht doet aan de toewijding aan lokale gemeenschappen, duurzaamheid in brede zin en respect voor het milieu. Het hotel heeft vooralsnog elf fijne kamers, een familiesuite en een VIP bungalow. Ook vind je er een buitenzwembad, aangelegde tuinen en een restaurant met adembenemend uitzicht op de vijf van de Virunga vulkanen. 

One & Only

Aan de rand van het Nyungwe National Park ligt het One & Only Nyungwe House. Omringd door eeuwenoud regenwoud en felgroene theeplantages verblijf je in een kleinschalige en elegante accommodatie waar de kamers warm en sfeervol ingericht zijn. De perfecte uitvalsbasis om een wandeling te maken over een 60 meter hoge hangbrug. Na het avontuur kun je genieten van excellente service in One & Only en zijn de lokale en internationale gerechten een feest voor je smaakpupillen. Uiteraard drink je een heerlijk kopje thee tijdens de dagelijkse theeceremonie.

Lake Kivu Serena Hotel

Na het bewonderen divers Rwanda ben je vast toe aan een fijn hotel aan het strand. Daar komt Lake Kivu Serena Hotel om de hoek kijken. Aan de oevers van het meer vind je 66 comfortabele kamers met allemaal een balkon met uitzicht over het meer, wordt het hotel omgeven door een tropische tuin en beschikt het over een privéstrand. Ook kun je een duik nemen in het grote zwembad.

Marriott Kigali

Grote kans dat je reis begint en/of eindigt in de hoofdstad Kigali. Sla de groene stad zeker niet over, want het is een van de meest moderne steden in Afrika. De zeer schone stad met goed onderhouden lanen doet gezellig aan. Na een wandeling door de stad heb je verschillende opties om te overnachten, maar een Marriott hotel doet het altijd goed. Een goed bed, ruime badkamer, balkon met uitzicht over de stad en alle faciliteiten je je kunt wensen.

Naar Rwanda? Voor meer informatie, zie www.visitrwanda.com.

Beeld: Magashi Akagera.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.