Betoverende kersttaferelen tijdens advent in Zagreb

Advent in Zagreb

Kerst in Kroatië? Zeker wel! Vorig jaar won de kerstmarkt in Zagreb de titel Beste Kerstmarkt in Europa van European Best Destinations (EBD). Dit jaar is de markt opnieuw genomineerd en om de titel te behouden, wordt deze editie nog mooier en magischer! Dus doe eens wat anders en vier advent in Zagreb!

Hoewel er genoeg prachtige Europese steden zijn die je kunt bezoeken in de winter, is Zagreb wel erg sprookjesachtig tijdens de advent-periode. De stad wordt versierd met prachtige kerstverlichting en gouden decoraties. Zagreb is daarom een magische bestemming om te bezoeken tijdens advent.

Advent in Zagreb

Op de pleinen en in de straten zijn tal van kraampjes en souvenirwinkeltjes te vinden. Probeer traditionele specialiteiten zoals krpice sa zeljem (een pastagerecht met zuurkool) of štrukli (deegkussentjes met verse kaas). Krijg het warm met een beker dampende chocolademelk of glühwein en geniet onderwijl van het ritme van de muziek bij het muziekpaviljoen op Zrinjevac. Ga schaatsen in Trg kralja Tomislava, één van de mooiste parken van Zagreb, of zweef met de kabelbaan naar de populaire kerstmarkt Fuliranje. Natuurlijk kun je ook de landgoederen van de familie Salaj in het nabijgelegen Čazma bezoeken en genieten van een traditionele Kroatische kerst. De familie versiert ieder jaar haar tuin met duizenden gekleurde lichtjes.

Folklore en lokale kunst

Van 26 november tot 10 januari kunnen bezoekers genieten van de geuren, muziek, lichtjes en smaken van de verschillende kerstkraampjes. Of van de Kroatische folklore, lokale kunst en creaties van lokale ambachtslieden. Ervaar zelf waarom steeds meer mensen de Kroatische hoofdstad bezoeken en waarom de stad de titel ‘Beste kerstmarkt van Europa 2016’ heeft gekregen.

Wil je meer weten over Kerst in Zagreb? Bezoek dan www.adventzagreb.com of laat je inspireren op Youtube .

Afbeelding: Lampioni van Mirsad Mehuli-Zagreb Tourist Board.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.