De beste wereldmuziek tijdens MED Festival in Algarve

MED Festival Algarve, Portugal

Drie dagen lang de beste wereldmuziek tegen het decor van één van de mooiste middeleeuwse stadjes van de Algarve. Loulé maakt zich op voor het jaarlijkse MED Festival, hét zomerfeest van de regio. Het festival vindt van 30 juni t/m 2 juli voor de 13e keer plaats en trekt wederom duizenden bezoekers naar Zuid-Portugal.

Het MED Festival is niet zomaar een muziekfestival, maar een creatieve mix van culturen. Naast muziek van over de hele wereld, bewonder je er etnische kunst en dans, treden er straatartiesten op. Daarnaast trekken de heerlijkste gerechten aan je voorbij. De diversiteit aan culturen staat centraal en wordt gevierd. Dit jaar zijn er met 250 muzikanten met 15 nationaliteiten meer landen dan ooit vertegenwoordigd. Van Bosnië tot Brazilië en van Guinee tot Rusland. Uiteraard treden er ook veel Portugese artiesten op, zodat elke dag een feestje is met de mooiste fado, maar ook lokale poprock en andere muziekstijlen.

Loulé als historisch decor

Wat het MED Festival misschien nog wel het meest bijzonder maakt, is de locatie: het historische centrum van het middeleeuwse stadje Loulé. De diverse podia bevinden zich tegen de achtergrond van de karakteristieke straten en huizen, het Espírito Santo klooster, de São Clemente kerk en natuurlijk het bekende kasteel van Loulé. Met Loulé als decor komen historie, geuren, kleuren, smaken en klanken perfect samen. Een bezoek aan het MED Festival is overigens goed te combineren met een strandvakantie in omliggende plaatsen als Vilamoura, Quinta do Lago en Vale do Lobo.

Trekpleister in de Algarve

Het MED Festival werd voor het eerst georganiseerd tijdens Euro 2004, waarbij Loulé één van de gaststeden was. Maar naast voetbalfans wilde de stad ook graag cultuurliefhebbers trekken. Sindsdien is het festival uitgegroeid tot een jaarlijks fenomeen met internationale bekendheid, dat dagelijks op zo’n 7000 bezoekers kan rekenen. Als onderdeel van de Europese ‘World Music’ festivals trekt MED toeristen van heel Europa aan en behoort het tot één van de belangrijkste events van de Algarve.

Het MED Festival vindt plaats van donderdag 30 juni t/m zaterdag 2 juli 2016 in Loulé. Ga voor meer informatie naar www.festivalmed.pt of www.facebook.com/festivalmedloule.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.