Best of CinemAsia 2018

Beste of CinemAsia 2018 - The Great Buddha+

Het CinemAsia Film Festival laat je tijdens de Best of Cinemasia 2018 op 28 april een selectie zien van de prijswinnende films en de festivalfavorieten van de editie van het festival van afgelopen maart. Spraakmakende titels uit Taiwan, Korea, Japan en Indonesië. 

CinemAsia brengt het moderne Azië naar ons toe en stimuleert de zichtbaarheid van Aziatische films en haar creatieve makers in de Nederlandse filmindustrie.

The Great Buddha+ – CinemAsia Student Jury Award 2018

Regisseur: Huang Hsin-Yao | Drama, Black Comedy | Taiwanees dialect, Mandarijn
Cast: Cres CHUANG, Bamboo CHEN, Leon DAI, CHEN Yi-wen
Za 28 april 19:00, Kriterion Amsterdam

Twee beste vrienden raken verstrikt in een net van duistere geheimen wanneer zij stiekem een kijkje nemen in het kleurrijke privéleven van hun baas. Deze stijlvolle noir thriller die onmetelijk grappig is, weet de kijker te imponeren door het gebruik van een gestileerde zwart-wit presentatie, afgewisseld met kleurrijke dashcam scènes en nog kleurrijkere personages. Met satire legt deze film de sociale en financiële ongelijkheid in Taiwan bloot.

A Taxi Driver – CinemAsia Audience Award 2018

Regisseur: Jang Hoon | Drama, Actie  | Koreaans
Cast: Song Kang-Ho, , Thomas KRETSCHMANN, YOO Hai-jin, RYU Jun-yeol
Za 28 april 21:00, Kriterion Amsterdam

A Taxi Driver is een indrukwekkende kaskraker over één van de belangrijkste gebeurtenissen in de moderne Zuid-Koreaanse geschiedenis. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal met als hoofdfiguren de Duitse journalist Jürgen Hinzpeter en de taxichauffeur Kim Man-seob uit Seoul. Een simpele, lucratieve taxirit eindigt in de bizarre chaos van Gwangju, waar de inwoners onder leiding van een groep vastberaden studenten vechten voor hun vrijheid.

 1987: When the Day Comes – CinemAsia Jury Award for Best Director 2018

Regisseur: Jang Joon-Hwan | Drama | Koreaans
Cast: KIM Yoon-seok, HA Jung-woo, YOO Hai-jin, KIM Tae-ri, PARK Hee-soon, LEE Hee-jun
Za 28 april 17:00, Kriterion Amsterdam

1987: When the Day Comes speelt zich af zeven jaar na het bloedbad van Gwangju. Deze film kan gezien worden als onmisbare metgezel van A Taxi Driver als verfilmde testamenten van het gevecht voor democratie en mensenrechten. Het is een politiek epos dat schitterend vastlegt hoe moedige individuen uit alle lagen van de bevolking hun aandeel hadden in dit cruciale moment in Zuid-Korea’s lange weg naar democratie.

Lost in Translation

CinemAsia begeleidt met haar eigen FilmLAB aanstormende Nederlands-Aziatische talenten om hun verhaal over de gemeenschap te vertellen. ‘Lost in Translation’ – over de kracht en de frustraties van taal – zo luidt het thema dit jaar van de FilmLAB films.

‘Lost in Translation’ omarmt de problemen in communicatie die kunnen ontstaan tussen mensen. Of dit nu op grond van een verschil in taal, kleur, etniciteit, leeftijd of sociale klasse is. In een tijd waar miscommunicaties steeds vaker lijkt plaats te vinden en mensen geneigd zijn om zich binnen hun eigen bubbels te begeven, willen deze FilmLAB films de verschillen tussen mensen zichtbaar maken en proberen de moeite met communicatie als een vorm van schoonheid en poëzie te beschouwen in plaats van weg te zetten als een probleem. Dat doen de films: Father and Son, Inburgering, Hangul Blues, Hirofumi’s Suitcase en The Truth will Out.

The best of CinemAsia zie je op 28 april in Kriterion Amsterdam. Maar CinemAsia gaat ook op tour, met nog meer prachtige Aziatische films. CinemAsia on Tour vindt plaats op 5 en 6 mei in Kino Rotterdam. Op de sites vind je meer informatie over de locaties en CinemAsia. Voor meer informatie over CinemAsia zelf, surf naar cinemasia.nl.

Alle films zijn gesproken in de oorspronkelijke taal en komen met Engelse ondertiteling.

Afbeelding: still uit The Great Buddha+.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.