Barbados Food & Wine & Rum festival 2015: eminente sterrenchefs en subliem Bajan-food

Barbados Food & Wine & Rum festival 2015

Flying fish. Cou-cou. Fish cakes. Gerechten uit de pure Bajan-keuken die in allerlei gedaantes zijn te proeven tijdens het zinderende Barbados Food & Wine & Rum festival 2015 op Barbados. Ga met de bevolking van Barbados op wereldreis langs innovatieve smaken van sterrenchefs en intieme rum shops.

Het Barbados Food & Wine & Rum festival van 19 tot en met 22 november 2015 is het event om alles wat de Bajan-keuken op Barbados zo bijzonder maakt te proeven en te ervaren. Bajan is een uitgebalanceerde mix van Afrikaanse, Caribische, West-Indische en Europese cuisine met roots in het slavernijverleden van Barbados.

Vurige Oistins fry met Marcus Samuelsson

Het hart van diehard foodies gaat sneller kloppen op donderdag 19 november tijdens ‘Coastal Blend with Marcus Samuelsson’ bij Oistins, het vissersdorp dat faam heeft verworven dankzij de ‘Friday night fish fry’. Marcus Samuellson is een bekende sterrenkok die geboren werd in Ethiopië en opgroeide in Zweden en eigenaar is van Red Rooster in Harlem, NYC. Barack Obama is fan, hij huurde Samuelsson destijds in als chef voor zijn eerste officiële staatsdiner. Verwacht vurige grillgerechten en lokale muziekbands voor een verbluffende trip door de Bajan-keuken en -cultuur.

Festival sterrenchefs line-up: van Andrew Pern tot Chris Cosentino

Marcus Samuelsson maakt deel uit van een eminente line-up van sterrenchefs en tv-koks die tijdens het Barbados Food & Wine & Rum festival hun opwachting maken in toprestaurants. Acte de présence geven: Carla Hall, co-host van de populaire ABC Daytime’s lifestyle serie The Chew, Cliff Harding, executive chef van Toronto’s Sutton Place Hotel, Andrew Pern van Michelin-sterren gastropub de Starr Inn uit het Noord-Engelse Harome en Chris Cosentino, Amerikaanse auteur, vermaard celeb-chef van Food Network en bekend restaurateur uit San Francisco die ooit Top Chef Masters won.

Op zondag 22 november host culinaire grootheid Chris Cosentino de all inclusive beach party ‘Feast in the Sun’ bij het Hilton Barbados. Dat betekent: loungen op het strand bij Needham’s Point met een BBQ zoals een BBQ bedoeld is.

Meer informatie?

Barbados Food & Wine & Rum festival 2015Alles over het Barbados Food & Wine & Rum festival 2015 vind je op www.foodwinerum.com. Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl. Ook op Facebook en Twitter.

Afbeelding: Harrismith Beach

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.