Bangkok in lijst van bezienswaardigheden op TripAdvisor

Grand Palace Bangkok

De must-sees van Bangkok! Wil jij naast de ongebaande paden ook wat must-sees in Azië bezoeken? Uiteraard zijn deze populaire plekken opgenomen in een bezienswaardigheden lijst op TripAdvisor. Afgelopen juni bijvoorbeeld, zijn drie locaties in Bangkok op de Traveler’s Choice listings 2017 gezet, waardoor jij nu een betrouwbare bron hebt van places to be voor je reis door Azië.  

Wat Pho, Grand Palace en Wat Phra Kaeo, allemaal gelegen op Bangkok’s historische Rattanakosin eiland, worden in de top 25 lijst van TripAdvisor genoemd op respectievelijk de 4e, 9e en 14e plaats. Deze drie bezienswaardigheden worden gezien als een aantal van de top toeristische attracties van Thailand en verschijnen regelmatig in internationale must-see lijsten.

Wat Pho

Wat Pho, of de Tempel van de Liggende Boeddha, is de grootste en oudste tempel van Bangkok en staat dit jaar op de 21ste plek in de TripAdvisor top 25 bezienswaardigheden. De tempel staat bekend om zijn enorme liggende met bladgoud bedekte Boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog. Een leuk weetje is dat Wat Pho ook behoort tot een van de meest toonaangevende massagescholen van Thailand, dus je kunt er ook een geweldige traditionele massage krijgen.

Grand Palace en Wat Phra Kaew

Grand Palace, het Koninklijk Paleis van Bangkok, is een van de populairste bezienswaardigheden van Thailand. Het paleis is van 1782 tot 1925 de officiële verblijfplaats geweest van de koningen van Siam, en later Thailand. Tegenwoordig wordt het gebruikt voor bijzondere gelegenheden. Het totale complex omvat ongeveer 2,5 vierkante kilometer en bestaat uit verschillende gebouwen, waarvan de belangrijkste Wat Phra Kaeo, ofwel de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha is. Zoals de naam al verraadt, staat deze tempel bekend om zijn Smaragdgroene Boeddha: het heiligste Boeddhabeeld van Thailand. Mensen vanuit de hele wereld komen naar Wat Phra Kaeo om dit  beeldje van slechts 66cm te bewonderen.

Wil jij deze drie topspots ook aanschouwen? Surf dan naar www.tourismthailand.org.

Afbeelding: Grand Palace door Andy Marchand op Wikimedia, met Creative Commons licentie Attribution-ShareAlike 3.0 Unported

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.