Avontuurlijk slapen in Peru

Peru

Het mysterieuze Titicacameer, de imposante Andes en het ongerepte Amazone woud. Peru heeft avontuurlijke reizigers van nature al veel te bieden, maar de lokale hotelontwikkelaars doen daar nog een flinke schep bovenop. Want wat te denken van slapen in een glazen Skylodge hangend aan een bergwand bij Cusco?

De boom in

Slapen doe je over het algemeen om tot rust te komen, om alle indrukken van de dag te verwerken. Het kan echter ook anders. Wie het maximale uit de reis wil halen, kan in Peru zowel overdag als ’s nachts indrukwekkende ervaringen opdoen. Gewoon, vanuit je bed. Of je heerlijk slaapt in de Skylodge, niet veel meer dan een glazen bakje aan de rotswand, is de vraag – maar het uitzicht over de Sacred Valley is in elk geval om nooit te vergeten. Boek je de Treelodge, dan krijg je de maximale Amazone ervaring: je slaapt, net als de lokale fauna, hoog in de boom, omringd door de geluiden van het nachtelijke woud. Dichter bij de natuur kan niet. Het enige verschil met je bosgenoten is je boomhut die van alle gemakken – waaronder een echt bed – is voorzien.

Badkamer in de rotsen

Wellicht een tikje minder avontuurlijk, maar minsten zo heerlijk, is overnachten in de Amantica Lodge aan het Titicacameer. Elk aspect van deze lodge werkt samen met en op basis van de omgeving. Je hebt als gast maar liefst 65 m2 prachtig ingerichte luxe tot je beschikking, compleet met een uit de rotsen uitgehouwen badkamer en adembenemend uitzicht over het meer. Nog meer van deze ontspannen exclusiviteit is te vinden in Las Casitas del Colca bij de Colca Canyon; de plek om de machtige condor te spotten. Elke casita heeft, behalve een immens bed en een imposante open haard, een eigen hottub buiten op het terras.

PeruPeru

De republiek aan de westkust van Zuid-Amerika heeft bezoekers veel te bieden. Zo staat de rijke Peruaanse historie garant voor indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu. Het landschap is divers, van regenwoud tot woestijn en van mangrovebossen tot het Andes gebergte. Ook wie van lekker eten houdt, kan in Peru zijn hart ophalen; de lokale keuken wordt gekenmerkt door duurzame teelt en intense smaken.

Zie voor meer informatie www.peru.travel.

Fotocredit: 1: Skylodge Adventure Suite
Fotocredit 2: Treehouse Lodge

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.