Avontuurlijk Indonesië voor de avontuurlijke reiziger

Onderwaterwereld Raja Ampat

Indonesië is een fantastische bestemming voor een luiervakantie, maar ook de avontuurlijke reiziger is hier helemaal op z’n plek. Bedwing de schuimende golven met je surfboard, raft van de Alas rivier, bewonder de kleurrijke onderwaterwereld of trek je wandelschoenen aan voor een prachtige hike in avontuurlijk Indonesië. 

Spectaculair surfen

Indonesië is het ultieme surferparadijs, zowel voor beginners als voor professionals. De grote trots van Indonesië is Plengkung Beach, beter bekend als G-Land, in het oosten van Java. De lange gebogen kustlijn staat bekend als één van de beste surfspots ter wereld. Het is dan ook niet zo gek dat er al vijf internationale surfkampioenschappen plaats hebben gevonden. Een andere absolute surfschat is Lakey Beach, een idyllisch wit zandstrand op het eiland Sumbawa. Naast de schoonheid van het strand, zijn de golven fantastisch surfbaar. Bovendien behoren windsurfen en kitesurfen tot de mogelijkheden. Speel ook vooral een potje voetbal met de locals op het strand!

Raften op de Alas rivier

De Alas rivier in Sumatra heeft zulke uitzonderlijke stroomversnellingen, dat wildwater rafters over de hele wereld deze rivier op hun bucketlist hebben staan. De rivier loopt dwars door het Mount Leuser National Park en is met scherpe bochten en stroomversnellingen een hele uitdaging. De raft- of kajaktochten beginnen in het dorp Angasan en gaan richting Gelombang, een stad vlakbij de Indische Oceaan. Het eerste gedeelte van de riviertocht is wild en spectaculair: in het ongerepte regenwoud zijn veel wilde dieren te zien. Tijdens het tweede, rustige gedeelte heb je alle tijd de schoonheid van de natuur in je op te nemen. Bij meerdaagse rafting trips slaap je in tenten aan de oever van de rivier en geniet je ’s avonds van een BBQ en gitaardeuntjes.

Onderwaterwereld van Raja Ampat

Onderwaterwereld Raja AmpatWaigeo is het grootste eiland van de prachtige archipel Raja Ampat. Hoewel het bereiken van dit eiland nog steeds een uitdaging is, is het wel het gemakkelijkst te bereiken van alle eilanden uit de archipel. Maar als je er eenmaal bent, zie je schilderachtige baaien ommuurd door torenhoge kliffen, een ongerepte jungle waar vele diersoorten zich thuis voelen én een schitterende onderwaterwereld. Begeef je tussen duizenden kleurrijke vissen en koraalriffen en spot op 30 meter diepte zelfs slapende witpuntrifhaaien en zwartpunthaaien. Verder wonen er zeepaardjes, groene zeeschildpadden, naaktslakken, zeedraken, de reuze napoleonvis en de Indiase lionfish.

Hiken op de Rinjani vulkaan

De machtige Rinjani vulkaan torent met zijn 3726 meter hoogte boven het eiland Lombok uit. Een klim naar de top is niet makkelijk, maar het uitzicht maakt het absoluut de moeite waard. De meerdaagse trekkingstochten worden als één van de mooiste in zuidoost-Azië beschouwd. Segara Anak, het halvemaanvormige meer, is voor Indonesiërs een spirituele plek. Balinezen komen er jaarlijks om een ceremonie uit te voeren en mensen die het Wetu Telu geloof aanhangen, bidden er met volle maan.

Over Indonesië

De Republiek van Indonesië is de grootste archipel ter wereld en bestaat uit ruim 17.000 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Bali, Java, Kalimantan, Papua, Sulawesi, Sumatra en de Molukken zijn de bekendste eilanden van Indonesië.

Meer informatie over avontuurlijk Indonesië? Surf dan naar indonesia.travel voor informatie over Plenkung BeachLakey Beach, raften op de Alas rivier,  de onderwaterwereld van Waigeo of de Rinjani vulkaan.

Afbeelding: Onderwaterwereld van ‘Two Tree Rock’, Raja Ampat, door Ratha Grimes op Flickr, met Creative Commons licentie Attribution 2.0 Generic. Video van Hani Kim op Vimeo.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.