Art Rocks: live optredens in het Tropenmuseum

Art Rocks, derde editie

Hoe klinkt een kunstwerk? Iedereen die op zondag 27 november het Tropenmuseum bezoekt, wordt verrast met verschillende optredens. Tien singer-songwriters brengen een nummer ten gehore bij een kunstwerk waar zij zich door hebben laten inspireren. Het publiek kiest uiteindelijk een winnaar. Deze winnaar gaat door naar de finale van Art Rocks. Zangeres Giovanca sluit deze muzikale dag af met een optreden in de Lichthal van het museum.

Art Rocks

Het is voor het eerst dat het Tropenmuseum meedoet aan wel de derde editie van Art Rocks. Art Rocks is de grootste muziekcompetitie van Nederland die beeldende kunst en muziek samensmelt. Muzikanten zijn uitgedaagd om zich te laten inspireren door een kunstwerk uit de collectie van het Tropenmuseum, Museum Boijmans Van Beuningen, Drents Museum, Museum Het Valkhof of het Kröller-Müller Museum.

Art RocksPraktische informatie

De concerten vinden plaats van 12.30 – 16.00 uur op verschillende plekken in het Tropenmuseum. Om 16.00 is de bekendmaking van de finalist en sluit Giovanca de dag af met een optreden. De intieme concerten zijn gratis bij te wonen, je betaalt alleen museumentree.

Wil jij art horen rocken? Bezoek voor meer meer informatie de website van Art Rocks. Voor meer informatie over het Tropenmuseum en diens locatie, surf naar tropenmuseum.nl.

Afbeelding: Planets in My Head, Literature, Yinka Shonibare, 2011, collectie Tropenmuseum.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.