Archeologische ontdekking in Petra, Jordanië

Petra Jordanië

Ga jij op reis naar Jordanië? We kunnen ons voorstellen dat je dan ook een bezoek brengt aan het eeuwenoude Petra. Nu met een bijzonder nieuwtje. Het ministerie van Toerisme en Oudheden van Jordanië heeft bevestigd dat er een enorm monument is ontdekt in Petra. Een extra spannend bezoek aan de historische site dankzij deze archeologische ontdekking! 

De archeologische ontdekking heeft voor zover bekend geen overeenkomsten met andere overblijfselen van de Nabateese stad. De ontdekking werd onlangs gemeld door archeologen Sarah Parcak en Chris Tuttle in een studie die gepubliceerd is in het Journal of American School of Oriental Research (BASOR).

Petra groter dan gedacht

Het monument ligt ongeveer 800 meter ten zuiden van de beroemde Treasury en bewijst dat de oude stad Petra groter is dan het oog doet vermoeden. Met behulp van Google Earth, satellietbeelden en drone-technologie is deze verborgen plek ontdekt. Hoewel de site nog niet opgegraven is, is er in de buurt aardewerk gevonden van 2.100 jaar oud.

Ministerie investeert

Hare Excellentie Lina Annab, minister van Toerisme en Oudheden, verklaarde: ‘Deze historische ontdekking vult ons met trots, blijdschap en ontzag. Het feit dat technologische vooruitgang ons een kijkje in onze geschiedenis heeft gegeven, geeft aan dat we in de toekomst meer moeten investeren om ons verleden te ontdekken. Deze ontdekking brengt ons dichter bij ons erfgoed waardoor we de welvarende beschaving van de Nabateeërs beter begrijpen. We kijken verder naar de mogelijkheden van drone-technologie, satellietbeelden en graafwerkzaamheden, in de hoop nog meer verborgen schatten van Jordanië aan het licht te brengen.’

Meer weten over Petra? Surf dan naar international.visitjordan.com.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.