Een ander geluid in de mode: Modeshow in het Tropenmuseum

Fashion Fest Tropenmuseum

Heb jij zin om een modeshow bij te wonen? Maar dan één waarbij diversiteit een rol speelt? Op zaterdag 10 december vindt de grande finale van de mode-wedstrijd fashion fest Tropenmuseum – edition 2016 plaats. Met behulp van de diverse collectie van het Tropenmuseum lieten de deelnemers zich inspireren tot vernieuwende creaties binnen hun vakgebied. Een ander geluid in de mode.  

Tijdens een programma van 4 maanden kregen 62 ambitieuze modetalenten de kans zich te ontwikkelen op de vele modegebieden die het vak rijk is. Ze hebben onder meer veel geleerd rond ontwerpen, haarstyling, make-up en modellenwerk. Tijdens de grande finale op zaterdag 10 december presenteren de deelnemers hun eindresultaat met een modeshow in het Tropenmuseum.

Fashion now and then

Met fashion fest Tropenmuseum – edition 2016 presenteren MAFB en Research Center for Material Culture (RCMC) de modetalenten van morgen. Hoewel de focus ligt op mode van toen en nu, laat het initiatief tegelijkertijd een alternatief geluid binnen de mode horen met betrekking tot diversiteit. Niet alleen komt diversiteit tot uiting in de samenstelling van teams van visagisten, modeontwerpers en haarstylisten. Ook is er veel diversiteit terug te vinden in de creaties met etniciteit en diverse lichaamsvormen.

Jury & presentatie

De jury bestaat uit: Daan van Dartel (Mode curator Tropenmuseum), Sam Lambert (Art Comes First, Londen), Shaka Maidoh (Art Comes First, Parijs), Steven Dahlberg (Chef mode JFK Magazine), Els van der Plas (Algemeen Directeur Nationale Opera & Ballet) en Willa Stoutenbeek (Oprichter W. Green). Gezamenlijk kiezen zij één winnaar uit de disciplines ontwerp, haarstyling, make-up en modellenwerk. Presentatie is in handen van Anna Nooshin (Oprichter NSMBL), onder andere bekend als host van RTL-Boulevard en jury Hollands Next Top Model.

De winnaar van fashion fest Tropenmuseum – edition 2016 ontvangt een geldprijs voor de verdere ontwikkeling van zijn/haar talent.

De modeshow op 10 december

Wil jij een ander geluid in de mode horen en zien? De grande finale van fashion fest vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur in de Lichthal van het Tropenmuseum. Entree Tropenmuseum: €8 (4 t/m 18 jaar), €15 (volwassenen). Meer informatie vind je op tropenmuseum.nl.

De modewedstrijd fashion fest 2016 is een co-creatie tussen MAFB en het Research Center for Material Culture (RCMC) – het onderzoeksinstituut van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

Afbeelding © Nancy Schoenmakers.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.