Als Foodiebackpacker de wereld rond

Foodiebackpacker

Doen wat je gelukkig maakt in plaats van gaan voor het geld. Steeds meer jonge mensen stellen hun ambities bij in hun zoektocht naar geluk. Zo ook de 36-jarige Derya uit Istanbul. Anderhalf jaar geleden besloot hij zijn ‘normale’ leven overboord te gooien om zich te storten op zijn twee grote passies; koken en reizen. Onder de naam Foodiebackpacker met als levensmotto ‘Eat well, travel often’ reist hij als culinaire nomade de wereld over om te koken bij locals thuis en op festivals en events.

Ook in Nederland is Derya regelmatig te vinden. Dit najaar is hij beschikbaar om in Nederlandse huizen heerlijke diners te bereiden. Door zijn culinaire passie overal ter wereld te delen, wil hij als Foodiebackpacker mensen samenbrengen en inspireren om zich los te maken van hun dagelijkse beslommeringen en te kiezen voor meer geluk. Derya: ‘Ik weet wat me gelukkig maakt en wat ik daarvoor moet doen. Graag inspireer ik met mijn verhaal anderen om ook hun hart te volgen.’ Op Facebook en zijn blog doet hij verslag van zijn culinaire reis.

Azië

Tot nu toe richtte Derya zijn pijlen voornamelijk op Europa, maar in 2016 trekt hij voor het eerst met zijn backpack richting Azië om inspiratie op te doen en contact te leggen met locals. Het leven van Foodiebackpacker gaat over het verkiezen van het kleine en het intense boven het grote en het oppervlakkige, en het avontuur boven sleur. Het gaat over het ontmoeten van mensen en het ervaren van nieuwe culturen. Het is Derya’s droom om op deze manier nieuwe ervaringen te kunnen blijven opdoen en verbinding te zoeken met met mensen uit de hele wereld.

FoodiebackpackerOver Foodiebackpacker

Voordat Derya in 2014 begon aan zijn nieuwe ‘nomad lifestyle’ als Foodiebackpacker, was hij een succesvol ondernemer in Istanbul. Hij had een eigen reis- en evenementenbureau en runde jarenlang een populaire club. Inmiddels heeft hij al meer dan 22 landen en 35 steden bezocht, waar hij diners verzorgde voor meer dan 800 mensen.

Meer informatie?

Wil je thuis een diner met Foodiebackpacker hosten, dan kun je via e-mail contact opnemen. Voor meer informatie, ga naar www.foodiebackpacker.com.

Redactie
Wereld van Culturen kijkt voorbij grenzen en haalt de wereld voor je dichterbij. Je mondiaal verbonden voelen, een gevoel dat we willen overbrengen. Juist in deze tijd van polarisatie, maar ook juist in deze tijd van kansen! Laat je inspireren door de culturen van onze wereld.